Bh. pjevač vratio se na scenu nakon što je optužio bivšu suprugu da ga je prebila

Bosanskohercegovački pjevač Al Dino (51) nedavno se vratio na scenu i na svom YouTube kanalu objavio nekoliko unplugged pjesama poput “Gondže ružo” na tekst Alekse Šantića.

Pjevač je prije četiri godine bio u fokusu javnosti u regiji nakon što je optužio bivšu suprugu Arduanu Pribinju da ga je prebila.

Kako je kazao medijima, Arduana ga je zlostavljala fizički i psihički.

Jedne večeri sasvim normalno doveo sam sinove Arduani. Naš inače loš odnos dodatno je eskalirao zato što Harun nije želio ići k majci. Nakon toga uslijedio je oštar verbalni sukob između nas dvoje, koji je ubrzo prerastao i u fizički obračun. Arduana me čupala za kosu i udarala, doslovno mogu upotrijebiti opis koji sam pročitao u nekom tekstu o nama: “Ubila me je kao vola u kupusu”, rekao je Al Dino i dodao kako mu je najteže palo jer su sinovi to gledali i vrištali od plača u pokušaju da smire roditelje.

Pjevač je istaknuo kako je odgojen tako da nikada i ne pomisli na to da fizički nasrne na ženu, pa se zbog toga nije branio, ali ju je preklinjao da stane i pokuša se urazumiti zbog djece.

Razdire me bol što su naši sinovi prisustvovali ovom za njih svakako traumatičnom događaju. Plašim se kako će se sve odraziti na njihov psihički razvoj, dodao je Dino koji je uz zahtjev za razvod protiv supruge podnio i kaznenu prijavu.

Odluku o razvodu donio sam kada sam doznao da je moja supruga imala aferu s američkim novinarom Casseyjem Kauffmanom, koji je s njom radio na pripremi programa Al Jazeere. Kada sam otkrio njihovu romansu, odmah sam donio odluku da se rastanemo, rekao je Dino.

S druge strane, voditeljica je tvrdila kako je i ona podnijela kaznenu prijavu za obiteljsko nasilje i klevetu.

Kad smo se tog dana čuli telefonom, rekao mi je da će dovesti djecu na benzinsku pumpu oko pola šest ujutro, a prethodno ih je bez dogovora sa mnom uzeo iz dnevnog boravka. Tijekom razgovora vrijeđao me i to pred djecom čiji se žamor čuo preko telefona. Psovao mi je mrtvu majku i njene kosti u grobu. Kada je došao, predao mi je jedno dijete, dok je stariji sin ostao u autu, a Al Dino tvrdio je kako ne želi k meni. Pošla sam za njim, otvorila zadnja vrata automobila i ušla da uzmem Haruna, ali on je u tom trenutku pokrenuo automobil. Vrištala sam da zaustavi auto i zapomagala da nam je drugo dijete ostalo samo na ulici. Pokušala sam ga spriječiti da se odveze. Istina je da sam ga čupala i grebala, ali to je bila prirodna reakcija majke kojoj je život djeteta bio ugrožen. Uza sve to, nikada ga nisam prevarila i priče koje se provlače kroz medije zaista me bole, rekla je Arduana.

Pjevač i novinarka rastali su se nakon dvije godine povlačenja po sudovima. Djeca su pripala majci, a Al Dino plaća alimentaciju od 400 eura mjesečno. Arduana je ostala bez prava na pola imovine budući da je stečena imovina bila uknjižena na Dinova oca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Po cijeloj BiH putuju 60-godišnjim fićom i bilježe zanimljive priče

ODRŽAN IZBOR Pogledajte tko su najbolji sportaši KSB u 2021. godini