Besplatni dermatološki pregledi u Vitezu

Najveći lanac drogerija u BiH, dm drogerie markt i ove godine realizira kampanju „Djeca sunca” koja ima za cilj informirati i educirati javnost o pravilnoj zaštiti kože od sunca i prevenciji kožnih bolesti.

U okviru ove društveno odgovorne kampanje dm će u Vitezu upriličiti edukativno – zabavni događaj pod nazivom „Sunce, ti i ja” u subotu, 8. kolovoza 2015. godine u Vodenom parku „Ribica”, na adresi Poslovni centar 96, Zona II, u periodu od 12 do 17 sati.

Po prvi put u Bosni i Hercegovini dm će ovom prilikom omogućiti svim zainteresiranim da snime svoju kožu UV kamerom te tako dobiju uvid o tome kakav utjecaj sunčeve UV zrake ostavljaju na kožu i kako je veoma važna pravilna zaštita prilikom izlaganja suncu.

Svi posjetitelji bit će u mogućnosti besplatno obaviti pregled kože te od dermatologa dobiti stručne i korisne savjete o prevenciji kožnih oboljenja. Osim toga, sudjelovanjem u različitim igrama moći će osvojiti brojne nagrade, a najmlađi će se na zabavan način informirati o važnosti pravilne zaštite kože te će se educirati na koji način mogu bezbrižno da se igraju na suncu.

Svake godine se povećava broj osoba oboljelih od melanoma te je veoma važno probuditi svijest javnosti o ovom problemu te ih potaći da redovno obavljaju dermatološke preglede i zaštite kožu od štetnih sunčevih zraka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Novi broj najboljeg kutka za kladioničare

GS-Tvornica Mašina Travnik

Köpruner: Proširujemo kapacitete u proizvodnji bicikala