spot_img
Nedjelja, 24 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaSVIJETBelgiji zabranili dresove!

Belgiji zabranili dresove!

Belgijska nogometna reprezentacija se iznenada našla u velikom problemu.

Suparnici Hrvatske su samo dva dana uoči svoje prve utakmice saznali da ne smiju nastupati u dresovima koje imaju, već moraju mijenjati njihov izgled.

Problem im je napravila FIFA koja je odbacila belgijski dres jer na ovratniku ima riječ ”ljubav”, otkrio je glasnogovornik Belgije Stefan Van Loock. Dizajn dresa na kojem su i dugine boje je inspiriran slavnim belgijskim glazbenim festivalom Tommorrowlandom koji promiče različitost, jednakost i inkluzivnost, pišu Sportske novosti.

FIFA je, otkriva Van Loock, odbila ovaj dres upravo zbog te povezanosti s festivalom koji se na taj način reklamira, a ne zbog boja koje inače predstavljaju LGTBQ+ zajednicu. Uz to, FIFA je iz istog razloga odbila i belgijske majice za zagrijavanje.

FIFA je Belgiji dozvolila da igra u gostujućim dresovima ako preokrene riječ ”ljubav” i sakrije ju ispod ovratnika, no Val Loock kaže kako će Belgijanci svoje prve tri utakmice igrati u prvoj garnituri dresova bez obzira na sve.

Gostujući su dresovi već imali svoju premijeru, a Belgija je u njima bez problema igrala nekoliko utakmica UEFA-ine Lige nacija. Prva garnitura dresova je pak odbačena nakon što je FIFA zaprijetila da će dati žuti karton svakom igraču koji će nositi oznaku ”OneLove” u duginim bojama kako bi podržao raznolikost.

Belgija je ranije u ponedjeljak istaknula kako njezin kapetan Eden Hazard iz tog razloga neće nositi spomenutu oznaku, a kasnije se našla u novom problemu zbog riječi ”ljubav”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti