spot_img
Utorak, 26 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaBUSOVAČABare i Rasno čvrsto uz HDZ BiH

Bare i Rasno čvrsto uz HDZ BiH

Općinski odbor HDZ-a BiH Busovača održao je u srijedu, 21. rujna 2022. godine, predizborni skup za Temeljne ogranke Bare i Rasno. Na skupu, na kojem je predstavljen Izborni program i kandidati HDZ-a BiH – HNS-a na predstojećim Općim izborima, okupio se velik broj članova i simpatizera Hrvatske demokratske zajednice BiH.

Nakon intoniranja himne hrvatskog naroda i minute šutnje za poginule branitelje i drage pokojne, riječi dobrodošlice i zahvale okupljenima uputili su predsjednici Temeljnih ogranka Bare i Rasno, Marko Šantić i Stipo Krišto.

Kandidatkinja na listi HDZ-a BiH – HNS-a za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH i predsjednica OO HDZ-a BiH Busovača kazala je kako je uloga Hrvatske demokratske zajednice BiH prije svega borba za poziciju hrvatskog naroda, te kako je u Busovači, zahvaljujući dobrom rezultatu na prethodnim Općim izborima, realiziran niz projekata sredstvima osiguranim s županijske i federalne razine vlasti.

Nositelj liste HDZ-a BiH – HNS-a za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara istaknuo je značaj Općih izbora, te da svojim glasom doprinosimo zaštiti hrvatskog naroda kao političkog subjekta u cijeloj Bosni i Hercegovini. Osvrnuo se i na Izborni zakon, kazavši kako je nužno provesti izmjene koje će omogućiti ustavnu jednakopravnost hrvatskog naroda i osigurati da Hrvati biraju svoje legitimne predstavnike u Predsjedništvu BiH i Domovima naroda na državnoj i federalnoj razini vlasti.

Kandidatkinja na listi HDZ-a BiH – HNS-a za Sabor ŽSB i zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto osvrnula se na rad Sabora u proteklom mandatu, te istaknula da je donesen niz mjera za pomoć svim kategorijama društva u Županiji Središnja Bosna, posebice braniteljima, obiteljima i mladima.

Okupljenima se obratila i kandidatkinja na listi HDZ-a BiH – HNS-a za Sabor ŽSB i predsjednica TO Zajednice žena HDZ-a BiH „KKK“ TO Grad Karolina Klasan, koja se kratko predstavila i pozvala nazočne da izađu na Opće izbore 2. listopada.

Na kraju skupa, upućen je poziv svima nazočnima da dođu na središnji predizborni skup HDZ-a BiH u Busovači koji će biti održan u subotu, 24. rujna u gradskoj sportskoj dvorani u Busovači. U zabavnom dijelu programa nastupit će Mate Bulić, Dražen Žanko i vokalni sastav „Ivančice i prijatelji“, a nakon završetka skupa, ispred gradske sportske dvorane, bit će upriličen prigodan domjenak za sve nazočne.

Sponzorirana objava, priopćenje OO HDZ BiH Busovača

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti