Asocijacija srednjoškolaca u BiH, lokalni tim Busovača, organizira seminar za srednjoškolce

0
73
Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, lokalni tim Busovača, započinje realizaciju projekta „BusOn“ čiji je cilj educirati mlade ljude u svrhu pisanja projekata kako bi oni stečeno znanje sa seminara iskoristili da poboljšaju uvjete u svojim lokalnim zajednicama.

Seminar će se održati na mjestu Revir u blizini Busovače u 7. mjesecu ove godine.

Tijekom ovog seminara će sve učesnike upoznati sa aktivnostima Asocijacije srednjoškolaca u BiH, ali i osnažiti učesnike za kvalitetnu realizaciju potencijalnih projekata. Također u sklopu ovog sastanka će organizirati “Igre bez granica“.

Projekt „BusOn“ se zasniva na razvoju kompetencija i vještina srednjoškolaca kroz edukaciju. U seminaru će sudjelovati srednjoškolci iz Busovače i još nekih gradova u BiH.

U sklopu projekta bit će organiziran društveni angažman u zajednici, odnosno uređenjem bilo kojeg dijela grada riješit će se određeni problem lokalne zajednice, a od čijeg rješenja će svi stanovnici imati koristi.

Seminar je podržan iz Fonda Socijalnog dana, koji je oformljen tako što su srednjoškolci jedan dan radili u kompanijama i zaradili dnevnice koje se onda uplaćuju na taj Fond iz kojeg se kasnije financiraju projekti srednjoškolaca iz cijele BiH.

Također, Asocijacija srednjoškolaca u BiH prihvaća financijsku pomoć donatora.
Za više informacija kontaktirajte telefonski broj: 060 333 3254 ili 062 731 500, ili na e-mail adresu: melisa.neslanovic158@gmail.com ili smekic04@gmail.com