Anketa: Za koliku plaću vrijedi ostati u BiH?

0
246
Agencija za statistiku mjesečno objavljuje prosječne neto plaće u Bosni i Hercegovini. Posljednjih mjeseci ona iznosi oko 888 KM i nominalno je više Prosječna mjesečna za 3,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, te viša za tri posto u odnosu na prosinac 2017.

Najniža prosječna neto plaća od 546 KM bila je u djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane, u građevinarstvu je iznosila 580 KM, dok je prosječna neto plaća u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 605 KM, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U financijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plaća u kolovozu iznosila je 1.504 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.420 KM, dok je prosječna neto plaća u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.303 KM.

U BiH je prosječna mjesečna bruto plaća posljednjih mjeseci iznosila 1.382 KM i nominalno je viša 3,6 posto u odnosu na kolovoz prošle godine, te viša za 3,1 posto u odnosu na prosinac 2017.

Busovaču i Središnju Bosnu, odnosno državu BiH uopće, posljednjih godina napustilo je dosta stanovništva. Razlozi napuštanja su različiti, no najčešće su financijske prirode. Stoga, u ovoj ANONIMNOJ anketi vas pitamo: Za koliku plaću vrijedi ostati u BiH? Je li prosječna neto plaća od cca. 900 KM dovoljna za život?

[socialpoll id=”2526432″]

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.