spot_img
Nedjelja, 24 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaBIHAndreas Berović: Od novobiljanskog djeteta do člana bh. reprezentacije

Andreas Berović: Od novobiljanskog djeteta do člana bh. reprezentacije

Da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu potvrđuje i naša sljedeća priča. Andreas Berović – Andi je 25-ogodišnjak iz Nove Bile koji već od svoje pete godine ‘trči za loptom’.

Svoje prve korake s loptom napravio je u NK „Nova Bila“, a kroz svoju karijeru nastupao je za NK „Mladost“ iz Nević Polja, NK „Gorica“ iz Guče Gore, NK „Jardol“, NK „Vitez“, te MNK „Joker“ iz Novog Travnika.
Već sa svojih 13 godina proglašen je za najperspektivnijeg nogometaša županije središnja Bosna. Desetak godina poslije postaje neizostavni član bh. mininogometne reprezentacije s kojoj je 2015. godine osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu odigranom u Hrvatskoj, za koju kaže da ima posebno mjesto u njegovoj nogometnoj karijeri.
“Mininogomet sam počeo igrati tako što je bio izborni turnir na SRC Romari, gdje je nastupilo deset ekipa. Ušao sam u uži izbor izbornika Josipa Kupreskića te po prvi put otišao na Europsko prvenstvo koje je za BiH ujedno bilo i debitantsko”, rekao je za portal NovaBila.info talentirani Andreas.
Stanje nogometa u BiH nije na zavidnom nivou, a ništa drukčije nije ni u mininogometu budući da su svi reprezentativci zaposleni i od nastupanja za reprezentaciju ne mogu živjeti.
“Da nema tvrtke Ecos iz Viteza koji pokriva gotovo sve troškove, ne bi bilo ni BiH reprezentacije. Nemamo nikakve podrške od institucija BiH i državnih tvrtki. Mi sve to igramo iz tog razloga jer smo svi dobri prijatelji i volimo nogomet”, dodao je Andi.
Kao i nekolicina mladih koji su egzistenciju potražili u drugoj državi, Andi je prije godinu odselio u Njemačku gdje radi u autoindustriji, ali i dalje svim srcem živi u svom kraju i nastupa za reprezentaciju BiH, unatoč što od tih aktivnosti ne može ostvariti egzistenciju.
“Danas kada su mladima svi poroci društva na dohvat ruke poručujem da se bave bilo kojim sportom jer kroz sport uspoznaješ ljude i stjećeš nove prijatelje”, zaključio je naš Andi te dodao da je u zdravom tijelu zdrav duh.
Novabila.info

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti