spot_img
Utorak, 26 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaZADNJEAkademija Herceg Bosne je opravdavala osnivanje

Akademija Herceg Bosne je opravdavala osnivanje

Na tradicionalnom All Star košarkaškom susretu Herceg Bosne održanom u Novom Travniku upriličen je niz raznih sadržaja

U Novom Travniku je, pod pokroviteljstvom predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine Marinka Čavare, održan tradicionalni All Star košarkaški susret Herceg Bosne koji su u povodu Dana Herceg Bosne organizirali Košarkaška akademija Herceg Bosne i Hrvatski košarkaški klub Travnik.

Niz sadržaja

Na otvaranju tradicionalne sportske manifestacije predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine primijetio je ne baš primjerene uvjete u kojima rade košarkaši i sportaši u Novom Travniku, te je istaknuo kako će se založiti kako bi se popravilo stanje dvorane koju je posjetio. Košarkaška sportska manifestacija imala je niz sadržaja, od svečarskih, do stručno-praktičnog dijela. Stručni rukovoditelj Košarkaške akademije Romeo Bilinovac, čijom se zaslugom okupljaju mladi košarkaši već nekoliko godina, pozdravio je okupljene i ukazao na značenje same Akademije te pomoću nje i promoviranje mladih i darovitih igrača.

Uz niz zanimljivosti, odigrana su i dva susreta igrača i igračica rođenih 1998. i 1999. godine. Zanimljivo je što su oba susreta završena bez pobjednika. U ženskoj konkurenciji utakmica je završena 89:89, a u muškoj 130:130. Okupljeni sastavi sa svih hercegbosanskih prostora podijeljeni u svijetle i tamne pružili su pravi košarkaški ugođaj, a na poluvremenu utakmice dječaka organizirana su atraktivna natjecanja u zakucavanju i pogađanju trica. Pobjednik u šutiranju trica je Stjepan Topalović (HKK Novi Travnik), pobjednik u zakucavanju je Drago Cvitanović iz HKK Brotnjo, a MVP nagrada za najboljeg košarkaša pripala je Mateu Drežnjaku iz HKK Široki.

Stručni seminari

Kod djevojaka, pobjednica u šutiranju trica je Marija Maja Pavić iz HKK Livno, a MVP nagradu dobila je Andrea Krišto, također iz HKK Livno.

Na edukativnom planu dvojica poznatih hrvatskih stručnjaka Darko Kunce i Željko Ciglar održala su dva zanimljiva predavanja. Kunce je pozornost košarkaša privukao temom “Metodika otvaranja protunapada”, dok se Željko Ciglar usmjerio na praktični dio odradivši “Prikaz jednog treninga za mlađe dobi”.

Košarkaški seminar bio je i obveza za sve trenere mlađih dobi, a All Star još jednom je potvrdio opravdanost osnivanja Košarkaške akademije.

Izvor

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti