Ponedjeljak, 8 kolovoza, 2022

Ahmed Šehović: Ostvario sam čvrsto željeni cilj, stigao sam skroz pješke do Srebrenice

Pročitajte i ovo

Ahmed Šehović koji je u petak iz Kaćuna krenuo pješke u Srebrenicu ostvario je svoj cilj i stigao do Srebrenice prešavši 207 kilometara.

Podsjećamo, Ahmed je iz Kaćuna krenuo u petak u 18 sati na put dug 207 kilometara do Srebrenice kako bi odao počast srebreničkim žrtvama genocida. Sada nam se živ i zdrav javlja nakon ispunjenog cilja:

“Jutros u 6:30h ostvario sam čvrsto željeni cilj. Stigao sam skroz pješke do Srebrenice. Putovao sam od Sokolca do Han Pijeska, od Han Pijeska zaputio sam se preko šuma za Srebrenicu. Prešao sam Krivače i stigao do Štedre. Najveći problem je tu nastao kada mi se ugasila navigacija. U svemu tome pao je mrkli mrak, na drvećima piše PAZI MINE!! Nastavljam da idem dalje i nailazim na meće, koje hoće da ide za mnom. Krenem trčati stazama što brže kako se ne bi suočio sa mećkom. Zamaknuo sam mu i nastavio svoj put. Odlučio sam da pratim samo jednu stazu kako bi me dovela do izlaza iz šume. Imao sam samo jedan strah u sebi, a to je bio strah da ne dođem do Srebrenice. Fokusiran sam od početka putovanja na rješavanju problema, a nikako na problem. Iz šume izlazim na Palež, koji je udaljen 12km od Štedre. Odmah prvog domaćina pitam gdje se nalazim. Rekao mi je da sam na Paležu i objasnio mi je kako da dođem do grada što brže. Nakon što sam se spustio niz Palež, odvojim se odmah na raskrsnicu desno koja vodi skroz do Srebrenice. Od tog mjesta do Srebrenice samo su dva auta prošla, rasvjete nema, a žuljevi postaji sve veći i veći. U svemu tome osjećao sam veliku radost što mi je ostalo još toliko pūta, straha nije bilo jer sam se predao Allahu s.w.t. u potpunosti i znao sam da On bdije nadamnom u posljednjoj trećini noći. Iz te guste šume izlazi mi medvjed, a ja veću dozu smirenosti nikada nisam osjećao. Hodao je zajedno sa mnom uz branik, u razmaku od pola metra. Nakon pedeset metara hoda sa mnom, vratio se u šumu. Svunoć sam hodio, a ujutro, došao sam do naše Srebrenice. Samo što sam ušao u samu Srebrenicu, stao sam kraj ceste da ustopam auto. Tu se zaustavi naš dobri domačin Srebrenice gazda Aziz koji je pružao konačište mnogim maršovcima Srebrenice. On me je direktno dovukao do Potočara i tu sam se pridružio narandžastom timu Donji Vakuf, koji su me s radošču primili, koji su mi pružili lijepu završnicu, te zapisali zadnje stranice moga putovanja. Bilo je još mnogobrojnih lijepih doživljaja koji se ne mogu završiti ovako pisajući, oni se moraju doživjeti, osjetiti, za njih se mora rizikovati i biti spreman dati sve od sebe.” – napisao je Ahmed na svom fb profilu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
IZVOR:binfo.ba

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Lagumdžija otvoreno o pogubnoj bošnjačkoj politici: Umjesto da se pristupilo integraciji bar nekih opravdanih hrvatskih zahtijeva oni prijete Hrvatima da će im uzeti 6...

Nakon otvorene podrške Izraela izmjenama izbornog zakona BiH, koje predlažu HDZ i Hrvatska, za Klix.ba je svoj komentar dao...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo