ABF Busovača i ove godine nastavlja projekt edukacije osoba evidentiranih na Zavodu za zapošljavanje

0
62
Udruženje građana ABF Busovača i ove godine nastavlja projekt edukacije osoba evidentiranih na Zavodu za zapošljavanje općine Busovača i susjednih općina.

 

Ovom edukacijom ABF nastoji olakšati nezaposlenim osobama pronalazak posla ili čak pokretanje vlastitog obrta. Edukacija uključuje učenje jednog ili više stranih jezika, učenje korištenja računara i interneta, učenje o razvoju Europske Unije i mogućnostima i projektima koje ona pruža, učenje o Osnovama ekonomije i poduzetništvu u kojima se  nezaposlene osobe nastoje upoznati s načinima traženja zaposlenja i izvora prihoda, kao i pisanju životopisa, prijava, aplikacija i projekata.

Pored toga u sklopu ove male Škole za nezaposlene ABF organizira stručna predavanja i praktičnu nastavu iz zdravstvene njege, poljoprivrednog uzgoja na području središnje Bosne, krojenja, šivanja, te izrade raznih ručnih radova.

Poseban naglasak se stavlja na ljekovito bilje, njegovo prepoznavanje, obradu, sušenje i primjenu. ABF Busovača je osiguralo i sušaru za ljekovito bilje koja je na raspolaganju svim polaznicima potpuno besplatno. Pored toga postoji mogućnost suradnje ili čak razmjene sa polaznicima sličnih edukacija u Švedskoj.

Otvorena je i mogućnost organiziranja edukacije ili treninga na prijedlog polaznika ako je ista u skladu sa organizacionim mogućnostima Udruženja.

ABF Busovača poziva sve osobe od 18 do 35 godina koji su trenutno nezaposleni  da se prijave na ovu edukaciju i osiguraju sami sebi bolje uvjete za traženje zaposlenja i za život općenito. Škola za nezaposlene je potpuno besplatna, a sve što treba učiniti prilikom prijave je popuniti obrazac i donijeti potvrdu Zavoda za zapošljavanje koja potvrđuje da ste evidentirani na njihovom popisu nezaposlenih.

Prijaviti se možete u prostorijama ABF-a u Busovači od ponedjeljka do subote u periodu od 8 do 12 sati. Upis traje do 11.10.2019. godine. Donesite navedenu potvrdu i želju za svladavanjem novih znanja i vještina, priopćeno je iz ABF-a.

Za sve informacije možete se javiti na sljedeće brojeve telefona: 

030-732-481
061-983-584
063-373-036

Voditelj projekta: Josip Lukin

Koordinator projekta: Irfan Rizvić                                                                          V