19-godišnja Kristina pobjegla od roditelja i udala se za Danijela: Žive na planini, dva mjeseca ne vide čovjeka

Ne zna reći što ju je točno privuklo kod muža, ali pretpostavlja da je u pitanju njegova ozbiljnost i želja za obitelji.

Kažu da ne zna delija što je Golija. To je golema planina na koju zimi odlaziš ako moraš, a silaziš samo ako si hrabar. Dane Biorac je prije šest godina bio hrabar i nije se spustio u selo na kraju jeseni, kao svi njegovi, već je odlučio ostati na Goliji – sam.

Dane se jedva i može sjetiti je li prošlo šest ili sedam godina kako je tu sam jer, kako kaže, na Goliji mu ne trebaju datumi, dani, ni sati.

“Ja to ujutro prema nebu pogledam i to ti je meni i dan i rad… Nit’ dan, nit’ sat, nama ništa ne treba”, priča 21-godišnji Dane za RTS.

Kaže da se za ovaj korak odlučio jer nije htio završiti školu i onda raditi na građevini, “da ne bi negdje pao i razbio glavu”.

“Moraš se penjati po krovovima kao vjeverica. I opet ti nije siguran posao, ni plaća, ništa… A, ako zapustiš selo i imanje, tu ti više povratka nema. Tako da sam se odlučio ostati na selu i završena priča”, govori Dane.

Nema kafića, ljudi, prijatelja, ali najviše mu nedostaje – struja.

“2022. godina je sad. U Beogradu je TV stigao možda prije 100 godina, a kod mene je u kuću prvi put stigao pred prošli Božić”.

Kaže da je planina zimi toliko napuštena da se zna dogoditi da po dva mjeseca ne vidi čovjeka.

+Da njegovu priču ne žele vidjeti svi isključivo preko YouTubea, dokaz je Kristina, 19-godišnja djevojka iz Sarajeva koja je preko televizije čula za Danetovu priču i, pazite sad, odlučila da se udati za njega.

“Upoznali smo se preko mobitela (Dane ima mobitel i puni ga preko solarne energije op. a.). Rekla sam mu da je fin, kulturan i čestitala mu što vodi takav život. Počeli smo se upoznavati. Onda sam rekla da bih voljela doći kod njega, on je rekao da dođem i da pokušamo”, govori rođena Sarajka.

Ne zna reći što ju je točno privuklo kod muža, ali pretpostavlja da je u pitanju njegova ozbiljnost i želja za obitelji.

To je bio početak ljubavne priče koja najzanimljiviji dio dobiva u noći s 29. na 30. studeni prošle godine kada Kristina sprema stvari i u jutarnjim satima 30. studenog kreće iz Sarajeva, prvo za Sjenicu, a zatim za Goliju.

Njeni roditelji nisu bili za to da ona krene u nepoznato i nisu dali dozvolu za odlazak, ali Kristina je pobjegla.

“Krenula sam oko 9 i 15 ujutru. Jedva sam čekala da dođem, nisam bila sigurna hoće li me čekati na autobuskoj stanici. Razmišljala sam o tome da ću doći u drugu državu, odnosno negdje gdje nikoga ne znam, a da njega neće biti. Čuli smo se preko telefona tijekom puta i on je rekao da će biti tu, da će me čekati. Ja sam mu malo povjerovala, ali ne skroz.

Na to Dane odgovara.

“Isto kao što ona nije bila sigurna da ću je ja čekati, tako ni ja nisam bio siguran da će ona doći”.

Na kraju nitko nikog ne slaga i nađoše se. Dane se malo sramio na početku ali, kako kaže, onda je Kristinu odveo iza jedne zgrade i poljubio je “da je ne bi ljubio po gradu, jer je sramota”.

Nakon nekoliko dana na Goliji otišli su za Sarajevo da se Dane upozna s Kristininim roditeljima. To je Danielu bilo prvo napuštanje Srbije.

Isplatilo se – svidio se Kristininim roditeljima i sada mogu slobodno živjeti.

Posljednje vijesti su da je Kristina trudna – treći mjesec u trenutku snimanja emisije. Kaže da se pomalo boji za dijete jer su udaljeni od civilizacije, ali da se nada da neće biti problema.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Zrinjski pobjedom nad Širokim proslavio titulu prvaka BiH

Tražite posao? Potrebne dvije radnice, početna plaća oko 1500 KM!