spot_img
spot_img
Subota, 20 travnja, 2024

VIDEO: Je li Njemačka kriva što su naša sela prazna?

Kristijan Mandić iz Konjevića kod Zenice jedini je i najmlađi farmer u svome selu. On je krenuo sa tri koze koje mu je kupio rođak iz Švicarske. Danas ima tridesetak koza i desetak ovaca.

Njegov plan je imati pedesetak koza od kojih će moći normalno živjeti jer je sve veća potražnja za mlijekom i mesom. Kristijan je bio u sirotištu godinu dana a njegov otac rasprodao je svu stoku dok ga nije izbavio i vratio kući.

Zato Kristijan želi da ima svoju farmu i da pomogne ocu da postanu ekonomski neovisni. Kristijan je čuvao i ovce kod drugih ovčara tako da odlično poznaje svoje životinje.

Zašto više nema mladih u selu okrivljuje Njemačku u koju su otišli mladi ali i stariji ne samo iz njegova sela nego i cijele BiH. On misli da i ovdje ima posla samo treba zasukati rukave i raditi.

Kristijanova najveća želja je kosilica jer teško je kosom mlatiti po cijeli dan a za novac koji plati kosačima mogao bi kupiti koze ili ovce.

Ovaj mladi farmer nema čak ni automobil. Pogledajte ovu neobičnu priču. Svi koji žele pomoći Kristijanu mogu ga kontaktirati na mobitel broj 061 273 769 ..

PRIČA KOLEGE SREĆKA STIPOVIĆA

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM