Petak, 12 kolovoza, 2022

VIDEO: Je li Njemačka kriva što su naša sela prazna?

Pročitajte i ovo

Kristijan Mandić iz Konjevića kod Zenice jedini je i najmlađi farmer u svome selu. On je krenuo sa tri koze koje mu je kupio rođak iz Švicarske. Danas ima tridesetak koza i desetak ovaca.

Njegov plan je imati pedesetak koza od kojih će moći normalno živjeti jer je sve veća potražnja za mlijekom i mesom. Kristijan je bio u sirotištu godinu dana a njegov otac rasprodao je svu stoku dok ga nije izbavio i vratio kući.

Zato Kristijan želi da ima svoju farmu i da pomogne ocu da postanu ekonomski neovisni. Kristijan je čuvao i ovce kod drugih ovčara tako da odlično poznaje svoje životinje.

Zašto više nema mladih u selu okrivljuje Njemačku u koju su otišli mladi ali i stariji ne samo iz njegova sela nego i cijele BiH. On misli da i ovdje ima posla samo treba zasukati rukave i raditi.

Kristijanova najveća želja je kosilica jer teško je kosom mlatiti po cijeli dan a za novac koji plati kosačima mogao bi kupiti koze ili ovce.

Ovaj mladi farmer nema čak ni automobil. Pogledajte ovu neobičnu priču. Svi koji žele pomoći Kristijanu mogu ga kontaktirati na mobitel broj 061 273 769 ..

PRIČA KOLEGE SREĆKA STIPOVIĆA

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Sve je spremno za “Ribarsko večer” u Busovači

Udruga sportskih ribolovaca Busovača uz pomoć sponzora i prijatelja drugi put u našem gradu organizira "Ribarsko večer", a sve...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo