Subota, 13 kolovoza, 2022

Dom “Krčevac” u fazi opremanja

Pročitajte i ovo

Dom “Krčevac” u mjesnoj zajednici Solakovići u Busovači u fazi je opremanja za upotrebu. Tim povodom, razgovarali smo s voditeljem projekta Goranom Milićem, vijećnikom u Općinskom vijeću Busovača i predsjednikom TO HDZ BiH Solakovići, prenosi radio Busovača.

“U lipnju mjesecu 2019. godine, točnije 4. lipnja, napravljen je prvi korak, tj. napravljeni su prvi radovi na izgradnji zgrade društvenog doma Krčevac u mjesnoj zajednici Solakovići. Taj dan su iskopani temelji za zaista potrebnu i dugo planiranu, a do tada još nerealiziranu zgradu kulture i športa u mjestima Solakovići i Krčevine”, kazao je Milić, te nastavio:
“Od tada, pa do danas, napravljeno je mnogo posla, ugrađeno mnogo cigle, betona, željeza, drveta i svega onoga što je potrebno da nastane jedna ovakva zgrada, kako ona danas izgleda.

Ugrađeno je u nju i nešto vrjednije od ovog materijalnog, a to su sati i dani i tjedni zajedničkog rada mještana koji su svojim rukama i snagama uradili dobar dio posla, prateći tako izvođače radova, te su bili spremni u svim segmentima u kojima je bilo moguće napraviti uštedu i pomaknuti granicu ostvarenoga u odnosu na dobiveno još i dalje”.

Milić je istaknuo da je od tada pa do danas u zgradu uloženo oko 140.000,00 KM, a vrijednost napravljenog posla je barem 20% viša od dobivenih sredstava.

Važnost projekta za lokalnu zajednicu je prepoznata od strane hrvatskih dužnosnika na svim razinama vlasti, od općinske, preko županijske pa do federalne razine, te su ista osigurana kroz Javne pozive, molbe i natječaje, a najviše sa županijske i federalne razine.

Nakon završetka izgradnje, tj. pokrivanja zgrade, ona je danas u fazi opremanja za upotrebu.

Tako je kroz Javni poziv za utopljavanje Federalnog Ministarstva prostornog uređenja urađeno unutarnje žbukanje, urađeni su podovi u uredima, keramika u toaletima, razvedena struja, voda, postavljena stolarija unutarnja i vanjska te urađena fasada na zgradi.

Kako je dvorana zgrade površine oko 140m² predviđena za sportske aktivnosti, preostaje ugradnja sportske podloge u njoj, te ugradnja grijanja i opremanje prostorija za rad mjesne zajednice i potrebnih sportskih rekvizita za dvoranu.

Dakle, zgrada je izgrađena, ali još nije u funkciji, jer nedostaju neki od potrebnih preduvjeta za njeno puštanje u rad.

“Nadamo se da ćemo ove godine uspjeti osigurati sredstva za završetak svih radova i tako pustiti zgradu u upotrebu, a na korist mještanima kroz bogatiju ponudu i društvenih i sportskih zbivanja, te omogućiti djeci i mladima bogatije i zdravije sadržaje za slobodno vrijeme” , kazao je predsjednik TO Goran Milić.

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Voz Sarajevo – Zagreb će putovati svega četiri dana

Željeznice Federacije BiH svakodnevno rade na razvijanju i otvaranju novih linija. Nakon višegodišnje stagnacije, otvorena je linija do mora,...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo