Nedjelja, 5 travnja, 2020

​Najmlađa članica norveške vlade porijeklom je iz Središnje Bosne

Pročitajte i ovo

U narednim danima sunčano vrijeme s natprosječnim temperaturama

Nakon hladnog vala koji je zahvatio Bosnu i Hercegovinu, u narednih desetak dana predstoji nam lijepo vrijeme. Mladi meteorolog...

Kazna za nenošenje maske na ulici 500 KM

Odlukom Federalnog stožera civilne zaštite zabranjeno je kretanje na teritoriju ovog bh. entiteta od 20:00 do 05:00 sati. Građanima je...

Glas malih biznisa: Više od 260 tisuća radnih mjesta u FBiH je ugroženo, tražimo mjere za spas obrta i malih biznisa

Na Facebooku je osnovana grupa "Glas malih biznisa" koja je u roku od nekoliko dana okupila više od rekordnih...
28-godišnja Hannah Sumeja Atić, rodom iz Bugojna, imenovana je zamjenicom ministra industrije i gospodarstva u norveškoj vladi.

“Imam 28 godina i najmlađa sam članica norveške vlade. Ovo je svojevrsno priznanje mog napornog rada u proteklom razdoblju, kao i potvrda da se svi snovi mogu ostvariti ako imate jasan cilj i želju”, potvrdila je Atić za Fenu.

Nakon što je još u kolovozu 2016. imenovana savjetnicom ministra obrazovanja, u siječnju 2018. dobila je istaknuto mjesto savjetnice u norveškom ministarstvu industrije i gospodarstva.

Posao zamjenice ministra opisuje kao zahtjevan i odgovoran: “Odgovornost je sigurno velika, ali istodobno i izazov za mene kao mladu osobu s puno ideja. Sretna sam zbog prilike i podrške koju mi pruža premijerka Erna Solberg.”

Mlada Bugojanka

Mladu Bugojanku posebno je pohvalio norveški ministar industrije i gospodarstva te istaknuo da je riječ o “mladoj osobi koja posjeduje znanje i impresivan pregled o svim pitanjima, kojima se konkretno bavi ministarstvo industrije i gospodarstva”.

“Rekao je da se raduje nastavku naše dosadašnje, dobre suradnje, a ja ću nastojati opravdati povjerenje koje mi je ukazano”, rekla je Atić.

Također je istaknula da se zbog novih radnih dužnosti vratila u Oslo, koji je napustila kada je počela studirati pravo na Sveučilištu u Bremenu.

“Ne bojim se novih radnih zadataka i vjerujem da ćemo ispuniti obećanja koja smo dali građanima kao stranka Hoyre čija sam članica od svoje petnaeste godine”, ponosno ističe mlada pravnica i političarka.

S ponosom govori i o svojim sunarodnjacima, u Norveškoj i drugim zemljama, kao ambicioznim i uspješnim ljudima: “Bosanci i Hercegovci koji u Norveškoj žive i rade poznati su po uspjehu u raznim područjima.”

Atić je u Norveškoj od 1993. Prethodno je u dobi od deset mjeseci došla na Brač nakon što je s majkom pobjegla od ratnih strahota koje su zahvatile njeno rodno Bugojno, a nakon završetka rata im se u Norveškoj pridružio i otac, prenosi Index.hr.

“Cijela obitelj je u Norveškoj otkako je rat završio i ta nam država pruža sve što trebamo. Ipak, ostaje i žal za domovinom te se uvijek rado vraćamo u BiH.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Advertisement -

Posljednje objavljeno

Busovača: Zlatni pir Ružice i Žarka Komšića

Supružnici Žarko i Ružica Komšić (rođena Rajković) iz Busovače protekli tjedan proslavili su 50. godišnjicu braka. Prigodan obred obnavljanja...

Sattler: EU najavila paket pomoći od 80,5 milijuna eura za BiH

Zemlje EU pomoći će BiH u borbi protiv koronavirusa i do polovice travnja očekuje se prva isporuka respiratora, a podržat će i oporavak gospodarstva,...

Pomoć za 285 studenata iz FBiH koje je pandemija zatekla u inozemstvu

Upravni odbor Fondacija za mobilnost studenata i nastavnika Federacije Bosne i Hercegovine donio je odluku o isplati jednokratne financijske pomoći za sve studente koji...

Papa Franjo predvodio misu na Cvjetnicu u praznoj Bazilici svetog Petra

Papa Franjo započeo je prvu od nekoliko ceremonija u okviru Velikog tjedna koje će ove godine biti održane bez prisutnosti javnosti zbog pandemije koronavirusa....

PREINAČENA RANIJA ODLUKA: Evo kako će se prema novoj odluci raspodijeliti 21 milijun KM nižim razinama vlasti

Vlada Federacije BiH danas je izmijenila svoju raniju odluku o raspodjeli 21 milijuna KM nižim razinama, te će navedeni iznos biti preusmjeren Ministarstvu zdravstva FBiH...
- Advertisement -

Pročitajte i ovo

- Advertisement -