Početna BUSOVAČA Župa Busovača – Župne obavijesti – Broj 568 – 16. srpanj 2017.

Župa Busovača – Župne obavijesti – Broj 568 – 16. srpanj 2017.

0
Župa sv. Ante Padovanskog Busovača
Utorak je posvećen sv. Anti.

U srijedu župni ured neće raditi.

U četvrtak je sv. Ilija prorok, zaštitnik Bosne. Patron je župe Kiseljak. Kod nas su mise rana u 8:00 i večernja u 18:00.

Ove godine je 100. obljetnica ukazanja Gospe u Fatimi. U četvrtak će biti i posveta naše župe Bezgrešnom srcu Marijinu. Blagoslovljeni kip Gospe Fatimske taj dan će, prije večernje mise, biti izložen na čašćenje u župnoj crkvi pa vas pozivamo na molitvu i svete mise da svoju župu i svoje obitelji posvetimo Bezgrešnom srcu Marijinu.

Iduća nedjelja je šesnaesta kroz godinu. Mise su redovitim nedjeljnim rasporedom: u župnoj crkvi su rana, đačka, pučka i večernja; Čep u 9:30 i Bare u 11:00, te misa na Mladošu u 13:00 sati.

Prošli tjedan smo započeli s prikupljanjem sredstava za obnovu crkve na Čepu. Sve ukupno je prikupljeno 4.680 KM, a samo za sanaciju krova potrebno je cca 20.000 KM. Hvala svim darovateljima i ova akcija još traje dok ne prikupimo sredstva.

Crkveni brak žele sklopiti: Damir Gabelić, sin Drage i Ruže r. Lončar iz Osove i Ivona Perković, kći Vlade i Dragice r. Akrap iz Polja; Davor Lekić, sin Valentina i Spomenke r. Babić iz Viteza i Sandra Šafradin, kći Zorana i Violete r. Ninić iz Busovače te Nenad Akrap, sin + Željka i Vesne r. Batista iz Tora i Vikica Drljo, kći + Vinka i Ruže r. Knežević iz Kreševa. Mladencima nek’ je sretno i blagoslovljeno!

Darovatelji: Franjo Tadić 40 KM, te nekoliko NN osoba. U ime župne zajednice zahvaljujemo darovateljima.

Frama Bosne Srebrene i ove godine organizira Franjevački hod u kojem će sudjelovati 53 framaša i njihovih duhovnih asistenata koji će, između ostalog proći kroz našu župu. U Busovači će prespavati u srijedu, 26.7. Molimo obitelji koje mogu primiti jednog, dvoje ili troje framaša da se prijave u župni ured. Unaprijed zahvaljujemo.

Pokojni: Mara Čerkez r. Križanac, Ivo Katava, danas mu pokop u 17:00 sati na Carici. Pokoj vječni daruj im Gospodine.

Podijeli objavu