ŽSB: Vlada do kraja siječnja?

0
201
Županija Središnja Bosna trebao bi do kraja siječnja dobiti novu Vladu.

Naime, kako je kazao Asim Mekić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA, sljedećih desetak dana pregovori sa glavnim koalicijskim partnerima, HDZ-om BiH i HDZ-om 1990 trebali bi biti intenzivirani, prenosi tnt.portal.ba

Većina je, kaže Mekić, mogla biti formirana još 20 dana poslije izbora, ali se čekalo na eventualne koalicije na državnom nivou, kako ne bi došlo do pretumbacija unutar već dogovorene koalicije. Vrijeme je sada, kako kaže Mekić, sazrilo, te će u sljedećih 10 dana biti intenzivirani pregovori s koalicijskim partnerima.

O imenima i podjeli ministarstava, kaže, još uvijek nisu govorili, no naglasio je da bi premijersku poziciju trebao i dalje obavljati Tahir Lendo obzirom da, kako je rekao, taj posao izuzetno dobro radi. Osim toga, Mekić je najavio i pomlađivanje nove Vlade, pa bi tako u novom sastavu trebalo biti više od 50 posto novih ministara.

Inače, na izborima u listopadu prošle godine SDA i HDZ BiH zadržali su dominaciju u ŽSB s 10, odnosno devet ruku u županijskom Saboru.

Tnt portal