Željko Komšić u Busovači: Kandidirao sam se da zaustavim ono što radi HDZ BiH i HNS BiH i da zaustavim Čovića i Dodika u Predsjedništvu BiH

0
489
Večeras je u kino dvorani Theatre Napretkova doma u Busovači održan predizborni skup Demokratske fronte. Uz oko 150 simpatizera i članova DF-a, predizbornom skupu je nazočio i Željko Komšič, predsjednik ove stranke te kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Nakon intoniranja himne BiH, skupu se obratio Vlatko Glavaš, nositelj liste DF-a za Parlament BiH, Amer Orlović, nositelj liste DF-a za Skupštinu KSB, Mara Đukić, nositeljica liste za Parlament FBiH, Mensura Beganović, 2. na listi za Parlament BiH te na samom kraju i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Na početku svog govora poručio je da izbornu kampanju treba voditi – umjesto na politici straha – na politici plana za budućnost generacija koje dolaze. Osvrnuo se i na razloge svoje kandidature kazavši:

„Dva puta sam bio član Predsjedništva BiH. Idem treći put i to iz samo jednog razloga. Pobijediti se podrazumijeva… Ali, idem da zaustavim ovo što rade Hrvatska demokratska zajednica BiH, Hrvatski narodni sabor BiH i Dragan Čović. Idemo da im ne damo da se spoje s Dodikom, pogotovo u Predsjedništvu BiH, da ih razdvojimo, da ih pobijedimo i da im pokažemo da će uvijek pobijediti Bosna i Hercegovina“, kazao je Komšić, a prenosi grad-busovaca.com portal.

Osvrnuo se i na doček ratnog zločinca u Busovači

„Mi nikad nećemo podržati one koji dočekuju ratne zločince s paradama kao što ste vi to u Busovači imali priliku vidjeti te da ista pravila vrijede za sve. Želimo narodu ostaviti zemlju iz koje neće ići i na koju će biti ponosni. Borba je jako teška. S jedne strane ih zaustaviti – u ovom konkretnom slučaju zaustaviti Čovićeve planove A, B, C, D… pogotovo njegove planove koje ima i koje misli da realizira ako uđe u Predsjedništvo BiH s Dodikom, a onda napraviti korak naprijed i početi od programskih stvari vraćajući nadu djeci i ljudima u BiH“, zaključio je Komšić.

Skup se završio zajedničkim fotografiranjem i druženjem kandidata, članova i simpatizera BiH uz zvuke poznate navijačke pjesme „Hajmo Bosno“. U prilogu pogledajte nekoliko fotografija reportera grad-busovaca.com portala kao i obraćanje Željka Komšića.