Zbog Erdoganova predizbornog skupa moguća odgoda derbija Željo – Sarajevo

0
55
Razlog za odgodu utakmice najavljene za nedjelju u 17 sati, su sigurnosni razlozi jer će najveći broj policajaca toga dana biti angažiran na zaštiti skupa

Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije zatražilo je pomicanje termina odigravanje sarajevskog nogometnog derbija između Željezničara i Sarajeva zakazanog za nedjelju 20. svibnja zbog najavljenog predizbornog skupa turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana koji se održava istoga dana u središtu Sarajeva, potvrdili su u utorak iz sarajevske policije.

Dopis sa zahtjevom za pomicanje termina susreta iz posljednjeg kola nogometnog prvenstva BiH, MUP Sarajevske županije uputio je Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine (NS BiH).

Razlog za odgodu utakmice najavljene za nedjelju u 17 sati, su sigurnosni razlozi jer će najveći broj policajaca toga dana biti angažiran na zaštiti skupa predsjednika Republike Turske, koji je i čelnik Stranke pravde i razvoja. Recep Tayyip Erdogan će predizborni skup održati u dvorani Zetri i očekuje se dolazak više tisuća Turaka i simpatizera u sklopu njegove predizborne kampanje.

Prema odredbama Nogometnog saveza BiH, posljednji susreti se moraju igrati u isto vrijeme, što bi sugeriralo da će se sva tri susreta posljednjeg 10. kola morati odgoditi.

No, u NS BiH smatraju kako je moguće promijeniti termin odigravanja samo jedne utakmicu budući da je sve već poznato jer je Zrinjski iz Mostara prvak države i ide u Ligu prvaka, dok će u Ligu Europe ići Široki Brijeg, Sarajevo i Željezničar.

Odluku o tome hoće li se pomaknuti termin odigravanja utakmice Željezničara i Sarajeva donijet će u sljedeća dva dana Natjecateljsko povjerenstvo NS BiH.