Početna DRUŠTVO Vremenska prognoza: Gdje je nestala zima?

Vremenska prognoza: Gdje je nestala zima?

0

Sutra se u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne očekuje oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili rosuljim. U ostatku zemlje prije podne umjereno oblačno, a tijekom dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna od 8 do 15 stupnjeva.

U nedjelju nas očekuje umejreno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u zapadnim područjima može pasti i malo kiše. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 8 do 11, a najviša dnevna od 8 do 15 stupnjeva.

U ponedjeljak većinom oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu od 8 do 11, a najviša dnevna od 8 do 15 stupnjeva.

Utorak donosi pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i krajem dana, ponegdje u zapadnim i jugozapadnim dijelovima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu od 8 do 11, a najviša dnevna od 8 do 15 stupnjeva.

Prema trenutnim izlazima modela na pravu zimu treba još čekati. Zasad zime nema na vidiku. Promjena sinoptičke situacije moguća je poslije 12. siječnja 2018. kada se očekuje građenje antociklone nad Skandinavijom, a kasnije i južnom Rusijom što će omogućiti spuštanje hladnoga zraka nad naša područja i ciklonalnu aktivnost. Hoće li se to dogoditi treba pratiti. Do tada će prevladavati vrijeme toplije od prosjeka.