Početna BIH VITEZ: 109 prvopričesnika primilo Prvu svetu pričest

VITEZ: 109 prvopričesnika primilo Prvu svetu pričest

0
Prva sveta pričest za 109 prvopričesnika u župnoj crkvi Svetog Juraja u Vitezu, obilježila je sveto misno slavlje, koje je predvodio viteški župnik, fra Velimir Bavrka.

“Jako lijepo vas je vidjeti, izgledate mi kao anđeli.Sad ste došli do trenutka kada možete razumjeti da je osim hrane za tijelo potrebna i hrana za dušu. Danas ćete primiti prvu vetu pričest, danas ćete primiti Isusa, a on će vas nahraniti. Želim da uvijek ostanete ovako lijepi, vedri, nasmijani, da ljubite Boga. Dragi roditelji održavajte ovo svjetlo, crkva i duša su najvažniji”, kazao je, između ostalog, prvopričesnicima, ali i njihovim roditeljima viteški župnik, fra Velimir Bavrka.

Sakrament prve svete pričesti primilo je 109 prvopričesnika. Protekle godine je bilo 115 prvopričesnika, a godinu prije toga 122.

Dodajmo kako će krizma u Župi Vitez biti u subotu, 12. svibnja.

“Misa potvrde za naše krizmanike je u 11,00 sati. Sveta krizma je sakrament mladih cijele naše župe i zato pozivamo sve vjernike na misno slavlje koje će predvoditi biskup Pero Sudar. Želimo da dan krizme u župi bude dan iskrene duhovne radosti za svaku obitelj krizmanika i za cijelu župnu zajednicu. Zato će krizmanici, kumovi doći u 9,30 sati u subotu, a svi ostali u 11,00 sati. U petak u 16,00 sati je ispovijed krizmanika te njihovih kumova”, navodi se iz Župe Vitez.

Na koncu, svim prvopričesnicima, kao i njihovim roditeljima i obiteljima, iskrene čestitke uz želju da im ovaj sveti čin bude od velikog značaja u životu.