Vijeće ministara usvojilo: Mujo od sad kuje konja na Mjesecu

0
101
Vijeće ministara je usvojilo sudbonosnu odluku na prethodnoj sjednici, da će naša zemlja od sada moći istraživati svemir. Građani su ovu vijest dočekali krajnje usplahireno, a oduševljene se vidi na licima širom naše zemlje.

“Konačno će Bosna moći učiniti ono što je vjekovima čekala! Mi iz generacije u generaciju pjevamo da Mujo kuje konja po Mjesecu, i od sada je to realnost! Naše rahmetli dede i nene bi bile ponosne da ovo vide, ali ovu pobjedu posvećujemo njima i svim generacijama koje su iz srca pjevale ovu pjesmu”, rekao nam je Davorin Primorac, direktor Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH.

Naša država će do 2025. godine poslati tri letjelice u svemir, kako bi započela svoje intergalaktičko putovanje van granica atmosfere.

“Ovo je pozitivna stvar za BiH i pokazatelj da se može raditi zajedno ako hoćemo. Investirat ćemo u tri letjelice, kako se niti jedan narod ne bi osjećao zapostavljeno. Prva letjelica će biti bošnjačka i nosit će naziv Space Kemo, druga letjelica će biti Galactic Hrvoje, u kojoj će da lete Hrvati, dok ćemo mi Srbi u svemir da letimo s Dušanom Svemirskim. Nadamo se ćemo ovim pokazati da možemo zajedno ako imamo iste ciljeve”, rekao je predsjednik Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Platforme za lansiranje raketa će se nalaziti u Bihaću, Trebinju i Širokom Brijegu, a u izgradnji će sudjelovati svi nivoi vlasti kao i strani investitori.

TEKST JE SATIRIČNOG KARAKTERA, PREUZET S PORTALA: ŠATRO.INFO

https://satro.info/najnovije/vijece-ministara-usvojilo-mujo-od-sad-kuje-konja-na-mjesecu/