(VIDEO) Teški uvjeti u prometu, ralica sletjela s puta

0
234
Zbog popriječenog teretnog vozila usporeno se prometuje na dionici magistralnog M-5 Turbe – Donji Vakuf na prijevoju Komar.

Zbog ledene kiše, kao i snijega koji pada, otežana je vožnja u većem djelu BiH. Preko planinskih prijevoja upozoravamo na ugaženi snijeg na kolovozu, a izdvajamo: Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Sarajevo-Rogatica, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Vlasenica-Han Pijesak, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Trnovo-Foča, Gacko-Tjentište, Livno-Mrkonjić Grad, Livno-Bosansko Grahovo- Drvar i Kolo-Tomislavgrad-Šuica. Uz maksimalno opreznu vožnju savjetujemo i posjedovanje zimske opreme. Preko planinskih prijevoja za teretna vozila s prikolicom i šlepere preporučujemo upotrebu lanaca, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Posebnu pažnju skrećemo na dionice u višim predjelima, kao i na mostove i prilaze tunelima. U ostatku zemlje kolovozi su pretežno mokri i klizavi, u južnim krajevima suhi.

Komar…

Posted by BHTruck on Nedjelja, 13. Januar 2019.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padalina, može doći do zabrane prometa priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno prometovanje. Također, u slučaju potrebe, autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prijevojima. Prilikom zaustavljanja zbog postavljanja lanaca ili drugog problema, ne zaboravite postaviti sigurnosni trokut.

Apeliramo na vozače da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Dnevnik.ba