Početna BIH Vedran Vrhovac potpisao za NK Novigrad

Vedran Vrhovac potpisao za NK Novigrad

0
Mladi nogometaši u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ne mogu ili jako teško uspiju doći do prilike za igru i dokazivanje, te se stoga odluče na odlazak iz BiH.

Većinom se vjeruje u starije, pa čak i u one slabijeg kvaliteta nego li u mlade igrače koji su ponikli u omladinskim kategorijama tih klubova. Jedan od posljednjih primjera je i mladi stoper Vedran Vrhovac.

Piše: Mahir Sarajlić / scsport.ba

Vrhovac je Busovljak koji je dosadašnju karijeru proveo u omladinskim kategorijama NK Viteza, a u posljednje tri sezone i u seniorima. Mijenjali su se treneri u klubu, igrači su dolazili i odlazili, međutim Vrhovac je uvijek bio tu, uporno trenirao i čekao svoju šansu. Da nije bilo nesretnih slučajeva prošle sezone vjerojatno tu šansu ne bi ni dočekao u Vitezu, međutim teška povreda Jevtića i povrede nekoliko drugih igrača dovele su Vrhovca “s tribina” u prvu postavu ovog Premijerligaša.

Odigrao je Vrhovac po mišljenju mnogih fantastično sa svojih 18-godina u Premijer ligi. Bilo je tu teških utakmica, padova, grešaka, ali i onih odličnih utakmica sa sjajnim potezima.

Na kraju sezone Vrhovcu je istekao ugovor u Vitezu, a onda je i sam predosjetio da će teško dobiti sličnu šansu kao prošle sezone, te se odlučio na odlazak. Svoju nogometnu sreću odlučio je potražiti u 2. HNL-u i to u ekipi Novigrad-a.

“Prije svega želim da se zahvalim svojim roditeljima i mlađem bratu koji su mi najveća podrška bez koje sigurno ne bi bio tu gdje sam sad. Također bi se zahvalio NK Vitez, upravi, trenerima, a posebno mojim suigračima koji su mi najviše pomogli u mom napredovanju. Vitezu želim puno sreće u novoj sreći, želim im da ostvare svoje ciljeve, a grad Vitez sigurno zaslužuje stabilnog Premijerligaša. Smatram da je moj prelazak u Drugu HNL, tj. u NK Novigrad korak naprijed u mojoj karijeri. Mislim da ovdje mogu napredovati i razvijati se kao igrač što mi je prvenstveno bio i cilj. Ekipa je sjajna, odlično se slažemo i jedva čekam početak prvenstva. Na proljeće sam bio i na okupljanju reprezentacije BiH, te dobrim igrama želim opet skrenuti pažnju selektora” izjavio je mladi Vrhovac za SCsport.ba.

18-godišnji Vedran Vrhovac upisao je 17 nastupa prošle sezone, a na terenu je proveo 1315 minuta. Bit će zanimljivo pratiti razvoj karijere ovog mladog stopera čija se vrijednost na Transfermarktu kreće oko 100 000 američkih dolara.