Početna BIH Varali naivne kladioničare

Varali naivne kladioničare

0

Jeste li ikada putem društvenih mreža dobili ponudu da kupite naštimanu utakmicu? Koliko ste puta povjerovali u istinitost? E pa, znajte da su to varalice i nemojte biti naivni!

Među 12 muškaraca, uhićenih u nastavku akcije Dojava, koju je izvela fočanska policija, a koji su osumnjičeni da su oštetili više od 1.300 naivnih  kladioničara i tako ukupno “zaradili” oko 800.000 maraka.

Otkrio je to izvor Nezavisnih novina upućen u događanja u Foči, te istaknuo da pojedinci iz ove kladioničarske mafije ni najmanje nisu krili da za štednju nemaju potrebe, pišu Nezavisne novine.

“Pretežno su u pitanju mlađi momci. Kada bi vikendom izašli u kafiće ili diskoteku, bukvalno su pokazivali svoju ‘financijsku moć’. Naručivali bi najskuplja pića, viskije paprenih cijena, naočigled njihovih sugrađana kojima je bitan svaki fening”, pojašnjava sagovornik.

Inače, u petak, u nastavku akcije Dojava, uhićeni su Vladan Živanović, Dejan Simović, Nikola Šolaja, Jasenko Muminović, Milan Kovač, Nemanja Vladičić, Milan Jokanović, Miljan Krsmanović, Radojica Radović, Milivoje Elez, Ivan Đukić, te Predrag Mandić.

Policija ih tereti da su varali unazad godinu do tri godine, te da je svaki od njih, putem društvenih mreža, “zaradio” više od 50.000 KM.

Princip na koji su djelovali identičan je onom kojim su se služili osumnjičeni koji su početkom lipnja pali u akciji Dojava, prenosi Fokus.ba.