Početna BIH Uhićen još jedan vlasnik autoškole u Zenici

Uhićen još jedan vlasnik autoškole u Zenici

0

Kantonalno tužiteljstvo Zeničko-dobojskog kantona pokrenulo je istragu protiv četvorice uhićenih u akciji “Poligon” u kojoj se sumnjiče da su počinili kaznena djela korupcije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uz suradnju Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine i Kantonalnog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona jučer su uhitili Akifa Smailhodžića i Eldina Durmića koji su bili uposlenici Ministarstva za obrazovanje, znanost, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i Nermina Bajtarevića, vlasnika auto škole, dok je danas slobode lišen još jedan vlasnik auto škole i to Đevad Muslić.

Iz Kantonalnog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona danas su izjavili kako će biti provedena istraga protiv osumnjičenih: A. S. zbog produženog kaznenog djela “Primanje dara i drugih oblika koristi” i kaznenog djela “Zloupotrebe položaja ili ovlaštenja”, E. D. zbog kaznenog djela “Primanje dara i drugih oblika koristi” i “Ne prijavljivanje kaznenog djela ili počinitelja”, dok se N. B. i Đ. M. terete samo za kraznena djela “Primanje dara i drugih oblika koristi”.

Danas je izvršen pretres stana i četvrtog osumnjičenog Muslića, a tijekom jučerašnjeg pretresa stana Nermina Bajtarevića pronađena je veća količina novca.

Općinskom sudu u Zenici bit će upućen prijedlog za određivanje mjere pritvora, a postupajući tužitelj je pet mjeseci pratio aktivnosti i provodio posebne istražne radnje, a sve u cilju otkrivanja i rasvjetljavanja kaznenih djela.

Podijeli objavu