U Busovači održana “Plava noć”: Emotivan susret nekadašnjih nogometaša Jedinstva i Busovače

0
475
Sinoć je u hotelu “Tisa” u Busovači, u prigodi obilježavanja 70. obljetnice postojanja Nogometnog kluba “Busovača” upriličena donatorska večera “Plava noć”, pod generalnim pokroviteljstvom predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare.

„Važno je da smo u zajedništvu, da slavimo 70 godina postojanja NK „Busovača“. Stoga želim čestitati i zahvaliti svima onima koji su u ovih 70 godina ugradili dio sebe na bilo koji način. Vjerujem da svi mi koji smo se okupili na ovoj večeri istinski podupiremo da Nogometni klub živi i da će živjeti još mnogo godina i kad nas ne bude. Moramo stvoriti mogućnost za naše mlade ljude da igraju i da ne brinu hoće li moć ići na neku utakmicu. Nažalost mnogi to danas zaborave, ali srećom uvijek ima onih koji pomažu i nose taj teret na svojim leđima. Ova večera će biti poticaj i svima onima koji večeras nisu ovdje s nama da razmisle da je i njihova obveza da pomognu Nogometni klub, da pomognu ovim mladim igračima da sutra možda negdje drugo igraju, na većim igralištima i ostvare sjajne rezultate diljem svijeta.“, kazao je Predsjednik Federacije BiH.

Predsjednik Uprave NK „Busovača“, koji je i predsjednik OV Busovača, Josip Mravak zahvalio je svima na dolasku i na potpori svima onima koji su na bilo koji način pridonijeli uspješnom radu i djelovanju ovog Nogometnog kluba i u realizaciji ove donatorske večere.

„Sama ideja „Plave noći“ je na 70. godišnjicu postojanja NK „Busovača“ aktivirana i ta „Plava noć“ će se zasigurno održavati i sljedećih godina ovdje u Busovači. Hvala svima vama koji ste svojim dolaskom dali potporu našem Nogometnom klubu, jer kupovinom ulaznice pomogli ste radu NK „Busovača“.“, kazao je predsjednik Uprave NK „Busovača“ Josip Mravak.

Okupljenima se, između ostalih, prigodnim riječima obratio veliki prijatelj NK Busovača i član Nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika, inače Busovljak, fra Žarko Relota. Istaknuo je važnost zajedništva među narodima te posebno važnost zajedništva Hrvata Busovača i cijele BiH sa onima iz R. Hrvatske i drugih zemalja. Kazao je kako je posebna čast Busovači to što ima Predsjednika Federacije BiH.

Svojom nazočnošću na donatorskoj večeri potporu radu NK “Busovača” dali su i federalni ministar prometa i komunikacija i predsjednik Uprave HŠK “Zrinjski” Mostar Denis Lasić, predsjednica OO HDZ-a BiH Busovača Mirjana Plavčić, zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto, pomoćnice načelnika Općine Busovača – Željka Vujica i Zorka Milinović te mnogi drugi dužnosnci, vijećnici OV Busovača i dugogodišnji prijatelji kluba.

Donatorskoj večeri prethodila je prijateljska utakmica Veterana NK “Busovača” i Nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika te utakmica NK “Busovača” i HŠK “Zrinjski” Mostar kao utakmica dana. Iako je rezultat bio u drugom planu (1:3), u prvoj utakmici su slavili nogometaši Nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika, a u drugoj utakmici dana, jučer iznenađujuće odlični, nogometaši NK “Busovača” uspjeli su protiv državnog prvaka i jednog od najtrofejnijih bh. klubova, HŠK “Zrinjski”, odigrati neriješeno 3:3.