Travnički pedofil pod lupom policije

0
152
Nakon pisanja “Dnevnog avaza” o travničkom pedofilu, kojeg su građani razotkrili na Facebooku, policija se uključila u slučaj. Potvrdio je to Hasan Hodžić, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Lažni profil

Pripadnici MUP-a SBK obaviješteni su o spornim objava na Facebooku te su ih pregledali. Radi se na identifikaciji osobe koja je razmjenjivala poruke te na utvrđivanju elemenata kaznenog djela, kazao je Hodžić.

Seksualni manijak raskrinkan je zahvaljujući lažnom Facebook profilu 13-godišnjakinje, iza kojeg stoji tim srbijanske neprofitne organizacije “Borba protiv pedofilije”.

Pristala na razgovor

Izmišljena djevojčica djelovala je na početku razgovora nezainteresirano i nepovjerljivo kako bi zamka izgledala što uvjerljivije, a onda je pristala na dopisivanje kako bi S. S. upao u igru. Pedofil je od “djevojčice” tražio da se slika ili snima gola, a on će, kako je napisao, isto to učiniti za nju. Perverzne poruke i njegova fotografija objavljene su na internetu, gdje su brojni građani najoštrije osudili ovaj čin.