Travničanin napravio improviziranu laboratoriju za uzgoj marihuane (FOTO)

0
114
Službenici Sektora krim policije su tragom informacija da je osoba u prigradskom naselju u Travniku napravila improviziranu laboratoriju za uzgoj marihuane, na osnovu pribavljene naredbe općinskog suda Travnik, izvršili pretres stana osobe inicijala A. H. iz Travnika.

Tom prilikom pronađen je drveni odjeljak s instaliranom rasvjetom i obložen aluminijskom folijom zbog bolje refleksije svjetlosti. Također, na dno odjeljka postavljena je zemlja, a pronađena je i posuda s vodom, radi neophodnog zalijevanja koje zahtjeva usjev marihuane.

Prilikom pretresa pronađena je i 1 stabljika za koju se sumnja da je u pitanju indijska konoplja i da je u pitanju probna faza proizvodnje opojne droge.

Osoba je lišena slobode i trenutno je u toku kriminalistička obrada osumnjičenog za krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Tijekom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela. Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira i evidentirane su 3 prometne nezgode, u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 122 prekršajna naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 45 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz prometa su zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 2 vozača, a zbog neregistriranosti ili tehničke neispravnosti isključeno je 1 vozilo.