Toplane poskupile usluge sa 2,20 na 2,40 KM po kvadratu

0
28
Nova cijena vrijedi za korisnike obje toplane, a koji je razlog poskupljenja niti iz jedne od ove dvije firme nisu naveli

Grijana sezona u Bugojnu je počela jučer, a građane je istovremeno dočekalo neugodno iznenađenje da će usluge centralnog grijanja plaćati više.

Mnogo primjedbi

Umjesto dosadašnjih 2,20 KM po kvadratnom metru, ubuduće će korisnici usluga za grijanje iste površine plaćati 2,40 KM, plus iznos PDV-a.

Nova cijena vrijedi za korisnike obje toplane, koje isporučuju toplotnu energiju u Bugojno – poduzeća „Bade“ i „Kvatro“, a koji je razlog poskupljenja niti iz jedne od ove dvije firme nisu naveli.

Građani se nadaju da će s uslugom biti zadovoljniji nego proteklih godina, kada su imali mnogo primjedbi na isporučivanje toplotne energije.

Hladne probe

– Hladne probe su uspješno završene i sve je spremno za puštanje sistema u pogon. Kupljena je i instalirana u kotlovnicu nova oprema, koja bi trebala osigurati bolje i kvalitetnije zagrijavanje zgrada priključenih na sistem centralnog grijanja u narednim mjesecima – kaže Adnan Karadža, vlasnik poduzeća „Bade“, koje toplotnom energijom snabdijeva stanove u naseljima Lamele i Nugle.

400 korisnika

Radijatori su zbog relativno niskih jutarnjih i večernjih temperatura već nekoliko dana topli u Vrbas Naselju. U tom naselju isporučilac toplotne energije za oko 400 korisnika je poduzeće „Kvatro“.