Početna Kolumna Tko nam krade Božić?

Tko nam krade Božić?

0

Pitate se kako i tko nam krade Božić?

Božić nam krade televizija, trgovački lanci i moda darivanja tj. shopinga i djed Božićnjak. Pogledajte malo TV programe. Svi čestitaju Božić, ali nigdje Isusa u reklami, već pro forme čestitaju i usput stave akciju svojih proizvoda. Trgovački centri u božićne blagdane drže radnike do kasnih noćnih sati samo da bi oni imali zaradu. Kako će se ta radnica pripremit za Božić s obitelji kada dođe kući u 22. – 23. sata? Djed Božićnjak može znatno doprinijeti dobrim poslovnim rezultatima, može ukrasiti božićnu jelku, može se pobrinuti za slatkiše i razne dražesne poklone.

Ovi božićni dani žaloste me jer ima tako mnogo poklona, a tako malo međusobnog razumijevanja. Već duže vrijeme Božić gubi ime, Božić postaje Xmas!
Ljudi su na ovome svijetu tako okrutni jedni prema drugima, radost nad božićnom tajnom njima je gotovo nedostupna. Želim da nađeš put do te tajne, jer to je tajna nade, vjere i ljubavi, tajna svjetla u našoj tmini.

Draga omladino, neka nam Božić bude vrijeme provedeno u molitvi, obitelji,miru i ljubavi. Nemojmo očekivati skupe poklone, nove mobitele pod borom, nemojmo se ni ljutiti ako ne dobijemo takve darove. Nije duh Božića otići u veliki minus na kreditnoj kartici kako bismo kupili skupe poklone, nije bit Božića u luksuzu, izlascima i opijanju. Budimo u Badnjoj noći u crkvi, radujmo se Isusu. Posjetimo siromašne, svi znamo nekoga takvoga. Učinimo i njima ovaj Božić radosnijim, činimo dobra djela uvijek, kada god to možemo. I što je najvažnije, oprostimo i opraštajmo. Poštovani privrednici, pustite svoje radnike ranije kućama, neka se i oni pripreme za dolazk Djetešca Isusa, dajte im Božićnicu, vi to nećete ni osjetiti, oni hoće. I na kraju, zar nam itko može ukrasti Božić? Božić je u našim srcima i nitko ga ne može ukrasti!

Što vi očekujete?
Hoćete li se više obradovati poklonima ili miru, nadi, ljubavi?