Teške građevinske mašine prvi put u “Šumama Središnje Bosne”

0
172
Cilj nam je da osiguramo bolja sredstva za rad, kazao je ministar Merdžanić

Prvi put u svom vlasništvu ŠGD “Šume Središnje Bosna“ ima teške građevinske mašine, čijom nabavkom je nastavljen proces modernizacije mehanizacije u tom poduzeću.

– Nedavno sam rekao da ćemo uskoro nabaviti mašine, kojima ćemo biti u mogućnosti graditi i brzu cestu. Sada imamo mehanizaciju i za tako zahtjevne poslove. Financijska vrijednost tih mašina je gotovo milijun KM – kazao je direktor ovog društva Vildan Hajić.

On je zahvalio na doprinosu i podršci svim uposlenima u Društvu, kao i ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva KSB Salkanu Merdžaniću, koji je prisustvovao primopredaji novih bagera, buldožera i dva rovokopača, te jednog šumskog traktora, koja je obavljena u krugu lagera Uslužnih djelatnosti u Bugojnu.

Također, izrazio je nadu da će ŠGD “Šume Središnje Bosne“ nastaviti uspješno djelovati i u budućnosti i da će “biti pozitivan primjer u Bosni i Hercegovini, kako treba raditi“.

– Radi se o ozbiljnijoj kompaniji, koja svakim danom pokazuje svoj kvalitet, pa i ova primopredaja ide u prilog tome. Jer, nema puno šumsko-privrednih društava koja ovako mogu nabaviti kvalitetnu mehanizaciju i osiguraju svojim radnicima bolja sredstva za rad – naglasio je ministar Merdžanić.