Početna BIH Suci krojači sudbine malih klubova

Suci krojači sudbine malih klubova

0
Odigrali su Vitežani dobro, čak bi rekli vrlo dobro na Grbavici protiv Željezničara. Što to znači, reći će neki, kada je utakmica izgubljena? Istina, bolje bi bilo, navijači i igrači bi bili zadovoljniji, da se igralo lošije, a da su osvojili bar bod. A bili su u prilici, a taj bod nedostaje da bi se moglo govoriti, bar kada je Vitez u pitanju, da je „vuk sit, a ovce na broju“.

Na žalost igrači Viteza, po kriterijima suca Emira Spahalića iz Mostara, bili su ovce a izgubili su i novce (bod i premije). Vidjelo se to na TV prijenosu, vidjela se ta očigledna naklonost domaćinu Željezničaru, desetinu puta, a posebno pred sami kraj susreta, kod rezultata 1 : 0, kada je propustio svirati jedanaesterac za Vitez. A svoju nečistu savjest pokušao je odmah „oprati“ dodjeljivanjem žutog kartona „žrtvi“, Bobanu Đeriću, najopasnijem igraču Viteza. Đerić je, naime, eto prosvjedovao kod suca Spahalića, a što, nikako, nije imao pravo, bez obzira je li bio u pravu.

„I na prošloj utakmici, protiv Krupe u Vitezu, ozbiljno smo oštećeni od strane suca Miloša Gigovića. A tada je sudac Gigović, napravio „cirkus“, prijavio je službenog predstavnika našega kluba, Borislava Ramljaka, za nekorektno ponašanje, povlačenje za dres, za navodnu prijetnju. A od toga baš ništa nije bilo. I umjesto da se raspravlja o Gigovićevom sramotnom suđenju, priča se okrenula protiv mirnog i u svakom pogledu primjerenog predstavnika našega kluba. Znaju to suci majstorski „okrenuti“ stranu medalje koja njima odgovara. I revnosni organi NS BiH vrlo brzo, promptno su reagirali, Ramljaka kaznili s dvije utakmice zabrane obavljanja dužnosti službenog predstavnika NK Viteza, i sa tisuću KM.“, kaže za Vitez.info Dragan Šafradin, dan poslije utakmice sa Željezničarom, jedan od četvorke koji su se prihvatili teškog posla- postaviti na „polomljene“ noge ovaj ugledni sportski kolektiv. „Na žalost“, dodaje Šafradin, „sada nam suci „lome noge“ kad i kako hoće i gdje stignu. Mi samo tražimo, evo molimo…, dajte nam priliku „ni po babi ni po stričevima“, pa što bude i kako bude. Evo, u samo u dvije utakmice suci su nam oteli dva, možda i tri boda. To je previše za „mali“ Vitez, kažem mali, jer na žalost, takav tretman imamo, pa i u medijima. A da žal i tuga budu i veći, ti suci, nečiji su „igrači“, tu dvojbe nema, nastavljaju već narednog vikenda „dijeliti pravdu“ i opet će, vrlo brzo, nekom „malom“ skrojiti odijelo po svojoj nepoštenoj mjeri“.

Treneru Ivici Boniću zaista nije lako. No, on sa svojim prvim suradnikom Jasminom Đidićem vrijedno radi i od još uvijek neuigrane momčadi u kojoj ima i nedovoljno fizičkih pripremljenih igrača, izvlači maksimum, koji baš i nije mali, što bi se vidjelo da ga „krojači svojim škarama“ ne umanjuju.

„Naš plan za Željezničar bio je na terenu dati sve od sebe, i vjerovati da možemo ostati neporaženi. Na žalost, izgubili smo i s te rezultatske strane, naravno, ne možemo biti zadovoljni, posebno kada se zna da smo na terenu, u svim segmentima igre, u potpunosti ravnopravno parirali Željezničaru. Čak smo imali i bolje prilike za postizanje golova, a gol smo baš nesretno primili (autogol Đorđa Ćosića u 63. min. op.a.). Naša momčad igra dobro, sve bolje i bolje, dižemo se, rekao bih. Dobra igra protiv Krupe i Željezničara nas ohrabruje, prvu smo odigrali neodlučno, drugu izgubili“. Kako, pitamo Bonića., a svjesni smo da on u svojstvu trenera ne smije komentirati suđenje. Stoga, njegov kratki komentar suđenja s te dvije utakmice sažimamo u staru narodnu poslovicu: „Slijepom ne treba pokazivati, gluhom govoriti“. „Nastavit ćemo se mi boriti, imamo mi vrlo solidnu momčad, mada nam u rosteru nedostaje još jedan zadnji vezni i još jedan napadač. Vjerujem da će se i to uskoro riješiti. I bit će bolje“, kaže za Vitez.info optimistično trener Viteza, Ivica Bonić.