Početna BIH Škola u Usori dobila sredstva za vlastiti uzgoj i sušenje voća

Škola u Usori dobila sredstva za vlastiti uzgoj i sušenje voća

0
Merkur BH osiguranje uspješno privodi kraju društveno odgovorni projekt ”U zdravoj školi zdrava djeca”, a sve četiri pobjedničke škole već su realizirale predložene ideje i uspješno ih implementiraju u svojim sredinama.

Jedna od njih je i OŠ ”Ivana Fra Frane Jukića” iz Usore koja je osvojila četvrto mjesto s projektom ”Radom do zdrave hrane” i tako dobila financijska sredstva za formiranje voćnjaka te nabavku sušare za voće.

‘’Zemljište za sadnju jabuka i šljiva već je pripremljeno i obrađeno, sušara za voće je nabavljena, a prije nekoliko dana posadili smo i voćke. S prvim dozrelim plodovima, voćke će proći kroz proces sušenja i tako ćemo dobiti zdravu užinu u obliku voćnog čipsa koji djeca mogu konzumirati tijekom cijele godine. Moram istaći da se projekt pokazao kao veoma učinkovita odgojna metoda kroz koju djeca od najranijeg uzrasta usvajaju potrebna znanja o zdravima navikama, vještine i odgovorno ponašanje koje će im itekako koristiti u životu. Stoga, beskrajno se zahvaljujemo predstavnicima ove osiguravajuće kuće koji su prepoznali važnost zdrave ishrane školaraca kao glavnog preduvjeta zdravog i sretnog odrastanja’’ -istakao je Slobodan Krajina, direktor OŠ ‘’Ivana Fra Frane Jukića’’.

OŠ ‘’Ivana Fra Frane Jukića’’ ove godine obilježila je 70 godina uspješnog rada i djelovanja, a kroz centralnu i četiri područne škole nastavu pohađa 285 učenika s područja općine Usora.