Početna BIH Shiffrin u Kranjskoj Gori do 40. pobjede karijere

Shiffrin u Kranjskoj Gori do 40. pobjede karijere

0
Najbolja svjetska skijašica Amerikanka Mikaela Shiffrin je još dvjema savršenim vožnjama pobijedila u slalomu u Kranjskoj Gori, što joj je 40. pobjeda karijere, 32. u slalomu i ukupno deveta ove sezone.

Nezaustavljiva Shiffrin je stekla velikih 1.47 sekundi prednosti već u prvoj vožnji, a na kraju je slavila s vremenom 1:43.50, još dodatno podebljavši tu prednost. Tako je treći put u karijeri postala i ukupnom pobjednicom natjecanja za Zlatnu lisicu. Prvi put joj je pošlo za rukom pobjedi i u veleslalomu i u slalomu na natjecanju koje se tradicionalno održava na mariborskom Pohorju, ali je ovo godine prebačeno u Kranjsku Goru, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u Mariboru.

Drugo mjesto osvojila je Šveđanka Frida Hansdotter (+1.64), pobjednica ovdje iz 2014. godine, kojoj je to treće postolje zaredom u slalomima, a treće Švicarka Wendy Holdener (+1.87). U odnosu na zagrebačku utrku jedina je promjena na pobjedničkom postolju zamjena mjesta Hansdotter i Holdener.

Jedina hrvatska predstavnica 17-godišnja Ida Štimac osvojila je 44. mjesto.

Bio je to drugi nastup u Svjetskom kupu za 17-godišnju Riječanku nakon debija na Trofeju Snježne kraljice, gdje nije uspjela završiti prvu vožnju. U Kranjskoj Gori je imala startni broj 67 i na vrlo zahtjevnoj stazi za Mikaelom Shiffrin zaostala 7.51 sekundi.

Mikaela Shiffrin je poveća vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa na 721 bod pred drugoplasiranom Wendy Holdener, dok u redoslijedu slalomašica ima 235 bodova više od drugoplasirane Slovakinje Petre Vlhove, koja je u Kranjskoj Gori osvojila četvrto mjesto.

Sljedeća utrka Svjetskog kupa za skijašice na rasporedu je već za dva dana, kad je ponovno na rasporedu slalom, a domaćin utrke je austrijski Flachau.