Promocija romana “Ubojstvo u Busovači” u Kosači

0
498
U petak, 12. listopada, s početkom u 19 sati, u organizaciji HKD Napredak – glavne podružnice u Mostaru u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače (u Maloj dvorani) bit će upriličeno predstavljanje romana “Ubojstvo u Busovači” hrvatskoga književnika Željka Kocaja iz Viteza.

U svojstvu promotora bit će mostarska kantautorica i kolumnistica Daniela Škegro te mostarski književnik Ivan Vrljić, ujedno tajnik Napretka GP Mostar.
Inače, Željko Kocaj je hrvatski književnik iz BiH, odrastao je u Vitezu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Roman “Ubojstvo u Busovači” izašao je u nakladi Matice hrvatske ogranak Čitluk. Recenzenti su Anto Zirdum i Mario Mlakić.
Željko Kocaj dosad je objavio šest knjiga proze: “Neke godine”, “Requiem za Bosnu”, “Nebo iznad Lijeske”, “Buka, bijes i autobus”, te mnogobrojne eseje, oglede u knjizi “Što je pisac htio reći”, kazališne tekstove “Bosanski tarot” i “Lanac sreće” kao i zbirku poezije “Rumba za Zdenku K”. Nagrađivan je autor te dobitnik ugledne književne nagrade Ranko Marinković zagrebačkog Večernjeg lista za priču za 2003. godinu. Bavi se novinarstvom, izdavaštvom i marketing uslugama a urednikom je većeg broja različitih književnih publikacija. Živi, radi i djeluje u Vitezu.
Pogled.ba