Početna CRNA KRONIKA Požari divljaju Jadranom: Kod Šibenika gori odmah uz kuće

Požari divljaju Jadranom: Kod Šibenika gori odmah uz kuće

0

Nešto iza 10.30 sati na Brodarici preko puta plaže Rezališta izbio je požar u neposrednoj blizini kuća. Jake vatrogasne snage izašle su na intervenciju.

To je dio preko puta Fjake i čini mi se kako se požar brzo širi. Zapravo, čini mi se da gori kuća i čujem odavde kako ljudi plaču, kaže čitateljica ŠibenikIN-a koja se nalazi u blizini požara, a prenosi Index.hr.

pozar-jadran-1

Oko 11.30 sati stigao je kanader i bacio prvu turu vode na zapaljenu borovu šumu. Bura na trenutke jako puše, što otežava gašenje vatre, a iz Šibenika je opet jedno vatrogasno vozilo s upaljenim sirenama upućeno prema Brodarici.

“Pravo je čudo kako niti jedna kuća nije zahvaćena požarom jer gorjelo je doslovno između njih”, priča svjedok.

Turisti u šoku posmatraju što se događa, a neki od njih pomažu u gašenju.

pozar-jadran-4

Jutros je buknuo i veliki šumski požar u mjestu Prpuša, u općini Šestanovac, kojega gase sve tamošnje raspoložive vatrogasne snage, doznaje se od vatrogasaca.

Dojavu o požaru vatrogasci su dobili u 8.50 sati, nakon čega su na teren poslani pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Imotskog, Lovreća, Zagvozda, Omiša, Kučića, te Dugog Rata.

pozar-jadran-2

Požar je zahvatio šumski teren na kojem ima i nešto niskog raslinja i makije. Nedaleko od požarišta nalaze se i objekti koji za sada nisu ugroženi, no problem je što na tom području puše jaka bura koja bi, osim što širi vatru, u svakom trenutku mogla mijenjati smjer.

Kako se očekuje, tokom prijepodneva bi u pomoć vatrogascima trebali stići kanaderi

Zbog tog je požara, odnosno gustog dima koji se širi s požarišta, zatvorena i cesta Cista Provo-Šestanovac, izvijestila je splitska policija.