Početna BIH Stekli pravo nastupa na Kupu europskih prvaka za 2019. godinu Povijesni uspjeh:...

Stekli pravo nastupa na Kupu europskih prvaka za 2019. godinu

Povijesni uspjeh: Šahistima ŠK “Hrasno-Busovača” drugo mjesto u završnici Premijer lige BiH

0
Sedamnaesta Premijer liga Bosne i Hercegovine za muškarce u šahu održana je na Jahorini od 2. do 10. lipnja, a osvajač je šahovski klub Bosna iz Sarajeva.

Drugo mjesto pripalo je odličnim Busovljacima – ekipi ŠK “Hrasno-Busovača” predvođenoj Borom Vujicom. Nedostajalo je jako malo da titula najboljih u BiH dođe u Busovaču, no presudili su dodatni kriteriji (dioba prvog mjesta – isti broj bodova) koji su otišli u korist ekipe iz Sarajeva. Treće mjesto pripalo je šahistima Napretka.

Organizatori ovogodišnje Premijer lige u šahu bili su Šahovska unija Bosne i Hercegovine i Šahovski savez Republike Srpske. Premijer liga za seniore igrala se na šest tabli. Pobjedničke ekipe dobile su pehare, a po tri prvoplasirane ekipe u obje konkurencije dobili su medalje i diplome. Liga će se rejtingirati kod FIDE za listu standardni šah.

Najmanje dvije prvoplasirane ekipe u seniorskoj i ženskoj konkurenciji stekle su pravo nastupa na Kupu europskih prvaka za 2019. godinu.

Inače, prije nekoliko dana završena je 16. Premijer liga u šahu za žene. Prvo mjesto osvojila je ekipa ŠK Dvorovi iz Dvorova, drugo ŠK Slavija-Istočno Sarajevo, a treće ŠK Napredak iz Zenice.