Početna BUSOVAČA Počela sanacija crkve sv. Nikole Tavelića na Čepu

Počela sanacija crkve sv. Nikole Tavelića na Čepu

0
Danas je započela sanacije crkve sv. Nikole Tavelića na Čepu. Vrijednost radova je cca 160.000,00 KM, a do sad je prikupljeno oko 48.000,00 KM.

Nakon što je Izvedbeni projekt za sanaciju crkve sv. Nikole Tavelića na Čepu dobio dozvolu svih mjerodavnih komisija, danas su započeli radovi na sanaciji crkve. Župni ured župe sv. Ante Padovanskog Busovača ovim putem zahvaljuje svim pojedinačnim donatorima koji su dali ukupno 20.000 KM kao i našim privrednicima koji su na donatorskoj večeri donirali 28.000 KM te pozivaju da svojim prilogom pomognete realizaciju projekta. Uz to, osiguran je krov i krovna konstrukcija, a za kompletno uređenje, vanjsko i unutarnje potrebno je cca 160.000,00 KM.

Odluka o uređenju i sanaciji crkve na Čepu donesena je nakon završetka projekta uređenja enterijera župne dvorane. Naime, 13. veljače na samostanskom kapitulu župni ured župe sv. Ante Padovanskog Busovača na čelu sa župnikom fra Zoranom Jakovićem odlučio je krenuti s projektom sanacije filijalne crkve sv. Nikole Tavelića na Čepu. Tada je kapitulu predložen idejni projekt firme Ledić arhitektura. Sanacija je nužna jer od 1971./1972. godine kada je crkva sagrađena nije urađen nikakav veći zahvat. Crkva na dva mjesta prokišnjava i već se plafon provalio na oba mjesta, tako da pomalo postaje i nesigurna kao mjesto molitvenog okupljanja. To se može i vidjeti na fotografijama na kraju članka.

Ovim putem molimo sve ljude dobre volje, a posebno one koji su vezani uspomenama iz djetinjstva i mladosti za ovu filijalu, ali ih je život odveo negdje dalje, sve one u kojima su žive uspomene kada su išli na misu i vjeronauk u ovu crkvu, da nam pomognu pri obnovi, kako bismo imali lijep i ugodan molitveni prostor. Oni koji žele dati svoj prilog mogu to učiniti u župnom uredu, a koji žele žiralno uplatiti, mogu to učiniti na sljedeći devizni žiro račun župe sv. Ante Padovanskog u Busovači, s naznakom za crkvu na Čepu.

Addiko Bank dd Sarajevo
Devizni žiro račun: 22734555
IBAN: BA393060203790641814
Swift code: HAABBA22
Uplate unutar Bosne i Hercegovine na KM (Addiko Bank dd) račun broj: 3060280000115968