Padale stolice, lomili se prozori: ‘Kuća nam se zatresla, kao da je rat opet počeo…’

0
62
Eksplozija u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu, u kojoj je prema najnovijim informacijama poginula jedna osoba, a devetero ih je ozlijeđeno, uznemirila je građane s obje strane granice.

Stanovnici naselja u Slavonskom Brodu kažu da je eksplozija bila toliko jaka da su prvobitno mislili da je riječ o potresu, a u nekim područjima su popucali prozori.

– Sve se treslo, sve se brujalo. Svi smo se uplašili – rekao je jedan stanovnik Ulice Stjepana Radića uz samu Savu. Nažalost, neki su u svemu vidjeli priliku za selfije i promociju na društvenim mrežema, pa su cestu uz Savu preko puta Rafinerije ubrzo nakon eksplozije zakrčile stotine automobila.

Novinarima koji su večeras stigli na nasip, jedan od stanovnika rekao je kako je detonacija bila tako snažna da je porušila stolice u kući. Plamen se i više nakon sat vremena od ekplozije diže iz Rafinerije.

– Sjedili smo za kompjuterom i slušali glazbu. Najednom se osjetio jak udarac na prozoru. Mislili smo da netko kuca jer je glazba preglasna. Prepali smo se. Pogledali smo ispred prozora, ali nije bilo nikoga – rekla je stanovnica Slavonskog Broda, prenosi RTL.

– Sve se zatreslo u Slavonskom Brodu. Mislili smo da je potres, ali je djelovalo poput eksplozije. Strašno – kazao je drugi svjedok.

– Cimer i ja smo radili u sobi i odjednom su se zatresli prozori i začula jaka eksplozija, nakon toga je netko njemu na mobitel poslao snimku – javio je čitatelj iz Slavonskog Broda.

– Jaka eksplozija. Prije nekoliko trenutaka zatresla prozore – napisala je jedna čitateljica, dok je druga istaknula da se zgrada jako zatresla, prenose 24 sata.

– Kuća nam se zatresla, čula se eksplozija i minutu je trajao taj zvuk. Kao da je vlak iskočio iz tračnica. Katastrofa – napisala je čitateljica.

– Eksplozija je bila izuzetno glasna, kao da je rat opet počeo – rekao je jedan svjedok za medije iz BiH, gdje su navodno nekim građanima u mjestima uz rafineriju popucali i prozori.