Odbojkašice Busovače prvakinje Kantona Središnja Bosna (FOTOGALERIJA)

0
314
Odbojkašice Odbojkaškog kluba “Busovača” su nove prvakinje Kantona Središnja Bosna. Danas su u Final Four natjecanju završnice GMS sport Odbojkaške lige Kantona Središnja Bosna slavile protiv Odbojkaškog kluba “Time Out” Jajce u polufinalu odnosno “Sloge” iz Uskoplja u finalu i potpuno zasluženo osvojile završnicu ovog ponajbolje organiziranog odbojkaškog natjecanja u državi.

Izabranice trenera Dragana Lovrića su odmah u polufinalnoj utakmici protiv “Time Out-a” iz Jajca stavile protivniku do znanja da ništa neće prepustiti slučaju. Odlična igra vladala je tijekom cijelog prvog seta i do konca drugog. Tada pri rezultatu 23:20 u korist Busovače odbojkašice iz Jajca postižu pet uzastopnih poena i utakmicu vode u treći odlučujući set koji su na koncu dobile domaće odbojkašice. Drugi polufinalni susret donio je sraz dvije susjedske ekipe – Odbojkaški klub “Sloga” iz Uskoplja protiv Odbojkaškog kluba “AS” iz Donjeg Vakufa. U ovoj utakmici spretnije i sretnije bile su odbojkašice Uskoplja koje su slavile rezultatom 2:0 u setovima te se plasirale u veliko finale protiv odbojkašica Busovače.

Utakmica za treće mjesto donijela je neizvjesnost. Iako su svi očekivali laganu i sigurno pobjedu odbojkašica iz Jajca protiv Donjeg Vakufa, to se ipak nije dogodilo. Nakon početnog vodstva od 1:0 u setovima, odbojkašice Jajca dolaze u krizu igre te drugi set osvajaju odbojkašice “AS-a”. Treći odlučujući set uz više smirenosti i sigurnosti u napadu donio je pobjedu odbojkašicama Odbojkaškog kluba “Time Out” Jajce.

Finalna utakmica između domaćih odbojkašica Odbojkaškog kluba “Busovača” i suparnica iz Odbojkaškog kluba “Sloga” Uskoplje počela je oko 15 i 30 sati. Utakmicu odlično otvaraju domaće odbojkašice i dolaze na prednost od +10 poena. Nakon toga nastupila je kriza u igri te Uskopljanke hvataju priključak i prvi set vode u neizvjesnost koji je ipak na kraju otišao u ruke odbojkašica Busovače. Drugi set donio je nešto tvrđu igru i više opreznosti obaju ekipa, no osvojivši i drugi set, slavlje i titula prvaka Kantona Središnja Bosna otišla je u ruke odbojkašicama Busovače.

Nakon službenog djela programa dodijeljene su nagrade i pehari za najuspješnije. Osvajači lige su odbojkašice ORT-a iz Sarajeva. Prvaci Kantona su odbojkašice Busovače, druge su Uskopljanke, a treće odbojkašice iz Jajca. Najbolja igračica turnira je Vanja Račić iz Busovače.

<img