Početna BIH Nastavljeno suđenje mladiću koji je BMW-om ubio tri djevojke: Svjedoci opisali kobnu...

Nastavljeno suđenje mladiću koji je BMW-om ubio tri djevojke: Svjedoci opisali kobnu večer

0
Jučer je na Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Almiru Ejuboviću, koji je 29. lipnja BMW-om X5 na autocesti A1 u Butilama izazvao nesreću u kojoj su poginule tri tinejdžerice – Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17), dok je 18-godišnja Lejlina sestra Ajla preživjela. Ejubović je u trenutku nesreće imao 20 godina.

Iskaze su dali Vinko Marić i Velimir Petrović, pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, koji su prvi stigli na mjesto događaja i spasili život Ejuboviću.

Ejubović je vozio 244 km/h

Marić i Petrović ispričali su kako su se tog kobnog dana oko 18:25 sati vozili na posao kad je velikom brzinom pokraj njih prošao Ejubovićev BMW.

Je li moguće da me zaljuljalo? prisjetili su se Marić i Petrović razgovora u autu, piše Avaz.

Rekli su kako su se kretali desnom trakom, a Ejubović lijevom kad je BMW naglo skrenuo udesno, “preskočio” metalnu ogradu i zabio se u stup oko kojeg se omotao. Sjetili su se da su na BMW-u bila zatamnjena stakla, a auto je od siline udarca bio uništen do neprepoznatljivosti.

Kazaljka na luksuznom terencu, u kojem se nalazilo petero mladih, ostala je stajati na 244 kilometra na sat.

Jedna od žrtava davala je znakove života

Ugledali smo krvavog vozača, a oko vrata mu je bio pojas koji ga je gušio. Uspjeli smo iskriviti vrata i slomiti staklo. Vozač nije mogao disati, krkljao je… Netko od prisutnih donio je skalpel kojim smo prerezali pojas, rekli su svjedoci na suđenju.

Dodali su da su na suvozačkom sjedalu ugledali plavokosu djevojku koja je imala teške ozljede glave. Tada je još davala znakove života. Probudila se, plakala i vrištala, a onda se opet onesvijestila. Na stražnjem sjedalu ugledali su još tri djevojke.

Neregistrirani auto, lažne registracijske oznake…

Svjedočili su i Admir Rahimić i Sena Komarica iz Autocesta FBiH. Rahimić je kazao kako su svjedoci iz vozila izvlačili unesrećene te da se BMW zabio u stup do motora. Naglasio je da na mjestu nesreće postoji videonadzor.

Komarica je ispred pravne službe tvrtke govorila o oštećenjima nastalima u nesreći – prometnog znaka, ograde i stupa. Iskaz je dao i Munir Oputa iz MUP-a Kantona Sarajevo, koji je potvrdio da je Ejubović koristio dvije različite registracijske oznake na vozilu.

Policijskim očevidom utvrđeno je i da BMW kojim je upravljao Ejubović nije bio registriran.