Na mjesnom groblju u Bugojnu sahranjen Fra Vinko-Vice Tomas

0
124
Na mjesnom groblju u Bugojnu jučer je sahranjen fra Vinko-Vice Tomas, kojeg ćemo pamtiti kao fratra neiscrpne snage, prepunog optimizma i životne vedrine.

Fra Vinko Tomas je rođen 3.siječnja 1937,godine u mjestu Lug, župa Bugojno, od oca Stjepana i majke Sofije r. Zelić. Redovnički habit je obukao 14. srpnja 1958. godine u Kraljevoj Sutjesci, a svečane zavjete je položio 16. srpnja 1964. godine u Sarajevu. Za svećenika je zaređen 2.svibnja 1956. godine.

Službovao je kao župni vikar u župama Fojnica, Zenica, Vijak, Rama, Šćit, Kraljeva Sutjeska, Guča Gora, Busovača, Jajce, Livno i Brestovsko, a kao župnik u župama Bučići, Vareš i Uskoplje. Bio je i duhovnik sestara klarisa na Brestovskom. Zadnje godine života proveo je u Samostanu Duha Svetoga u Fojnici.

Preminuo je 30. studenog 2018. godine u bolnici u Novoj Biloj. Sveta misa zadušnica i ispraćaj pokojnoga fra Vinka održani su jučer u samostanskoj crkvi u Fojnici. Nakon ispraćaja u Fojnici u župnoj crkvi u Bugojnu služena je sveta misa, a nakon toga i ukop na mjesnom groblju.

Počivao u miru dobri naš ujače!