MUP KS dobio vrijednu informaciju vezanu za Edina Gačića

0
453
Edin Gačić još uvijek nije pronađen, policijske snage su na terenu i intenzivno tragaju, javila je jutros reporterka N1 televizije Nerma Turić.

Osim pripadnika MUP-a KS, u potragu su uključeni pripadnici FUP-a kao i drugih kantonalnih MUP-ova, te SIPA i OSA. Pretražuje se veća površina na kojoj bi se Gačić mogao nalaziti. Pretražuju se napušteni objekti i dijelovi uz prugu, javila je reporterka N1.

”Dobili smo jednu vrijednu informaciju, nadam se da će uroditi plodom, vidjet ćemo što će se desiti”, rekao je jutros za N1 Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Edin Gačić osumnjičen je za ubojstvo policajca FUP-a, koje se dogodilo nadomak Tarčina u večernjim satima 9. februara. Policija za njim traga od prošle sedmice zbog ubojstva kod mjesta Podorašac kod Konjica.

Policija apelira na građane da ako imaju informaciju gdje Gačić boravi ili posjeduju bilo kakvu informaciju koja bi mogla voditi ka pronalasku osumnjičenog da se jave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.