Početna BIH Monodrama Mije Begović “Sve što sam prešutjela” gostovala u Busovači (FOTO)

Monodrama Mije Begović “Sve što sam prešutjela” gostovala u Busovači (FOTO)

0
Mia Begović sinoć je, u sklopu turneje po Središnjoj Bosni, nastupila i u Busovači, gdje je izvela monodramu “Sve što sam prešutjela”.

Kino dvorana Theatre Napretkovog doma u Busovači je bila dobro ispunjena, a turneja je organizirana od strane HKD-a Napredak. Redatelj predstave je Ivan Leo Lemo dok je asistentica redatelja Anita Matić Delić.

Monodrama Mie Begović praizvedbu je doživjela na sceni kazališta “Vidra” u studenom 2016. Tom je monodramom ova slavna hrvatska umjetnica obilježila 30 godina glumačke karijere.

Mia Begović autorica je monodrame o Njoj – ženi, umjetnici, poduzetnici, majci, sestri. Ženi koja priča svoj život na sceni kao osoba “izvan scene”. Pričajući o svojoj prošlosti i svojem životu, Mia se dotiče svih aktualnosti koje muče svakoga od nas, a publika se može poistovjetiti s glavnom junakinjom u mnogim aspektima. Riječ je o istinski zrelom glumačkom ostvarenju sjajne glumice s tridesetogodišnjom karijerom.

“Sve što sam prešutjela” je odlična monodrama. Samoironična, duhovita, optimistična unatoč svemu i usprkos svima. Mia gledatelje vodi kroz svoj život, podastire im svoje uspone i padove, uspjehe i neuspjehe, ljubavi, rastanke i gubitke, ali i najveće životne i profesionalne radosti. Glumica s publikom dijeli ogoljen život.

Predstava je prije Busovače igrana u Vitezu, Jajcu, Novom Travniku, Bugojnu, Kreševu i Kiseljaku.