Početna BIH Mlada američka Hrvatica glumi kćer Julije Roberts

Mlada američka Hrvatica glumi kćer Julije Roberts

0
Talentirana tinejdžerica Izabela (16) glumi u novom filmu “Čudo” s holivudskom divom Julijom Roberts. Izabela je počela glumiti u dobi od sedam godina, a ljubav prema glumi naslijedila je od majke Elizabete…

S tek navršenih 16 godina, talentiranoj glumici otvaraju se prilike o kojima mnogi mogu samo sanjati.

Izabela Vidović, američka je Hrvatica, odrasla u Los Angelesu, a rođena u Chicagu, no podrijetlom je iz Busovače u Bosni. Izabela je glumila u 20-ak filmova, a u najnovijem “Čudo“, glumi uz holivudsku zvijezdu Juliju Roberts.

Film je snimljen prema istoimenom bestselleru američke spisateljice Raquel J. Palacio. Izabela glumi stariju sestru 10-godišnjem dječaku Auggieju (Jacob Tremblay), koji zbog genske bolesti ima deformirano lice te teško stvara prijateljstva.

Izabela otkriva kako se s holivudskom divom družila i izvan seta. Julija Roberts je ugostila Izabelu i njezinu obitelj u svom domu te joj udijelila nekoliko glumačkih savjeta.

– Rekla mi je kako je važno da se glumac dobro zabavlja. Naravno, treba se odlično pripremiti i ozbiljno shvatiti posao, ali i biti svjestan da je sve to jedna velika igra – priča Izabela uoči premijere filma “Čudo”.

Izabela je počela glumiti u dobi od 7 godina, uz manje uloge u TV serijalima “Kosti” i “Zločinački umovi” te veće u sitcomu “Sve o jednom dječaku” i dramskom serijalu “The Fosters“. U akcijskom filmu “Neprijatelj pred vratima” glumila je s Jasonom Stathamom, Jamesom Francom i Winonom Ryder.

Ljubav prema glumi naslijedila je od majke, Elizabete Vidović: producentice, redateljice i glumice.
– Mama je moj mentor i uzor. Uvijek je uz mene na setu i od nje sam najviše naučila – govori Izabela Vidović.

Njeni se roditelji veoma trude da Izabela i njena sestra ne zaborave svoje korijene. Svake druge godine dolaze u Busovaču gdje Izabela između ostalog uživa i u kulinarskim specijalitetima iz staroga kraja.

– Sarmu bih mogla jesti gotovo svaki dan, baš kao i ćevape. Dobro kuham. Mama me naučila praviti burek i razne druge pite – govori Izabela.

Izvor: Jutarnji list