Početna POLITIKA Koordinacija sindikata obrazovanja KSB traži potpisivanje Kolektivnog ugovora

Koordinacija sindikata obrazovanja KSB traži potpisivanje Kolektivnog ugovora

0
Ako Vlada Kantona Središnja Bosna do 1. ožujka ove godine ne pristupi zaključivanju usuglašenog Kolektivnog ugovora od 13. lipnja 2017.godine, za Sindikate obrazovanja KSB pregovori se proglašavaju neuspješno okončanim, a Sindikati obrazovanja će u toku mjeseca ožujka održati masovni protest na kome će sudjelovanje uzeti svi članovi, zaključeno je na Zajedničkoj Skupštini sindikata obrazovanja održanoj u Vitezu.

– Sindikati ostaju pri tekstu Kolektivnih ugovora koji su usuglasili Sindikati i Ministarstvo uz stručnu pomoć Ureda za zakonodavstvo Vlade i Ministarstva pravde od 13.06.2017.godine, te nisu spremni da dalju destrukciju prava zaposlenih u obrazovanju. Prihvaćamo da se Kolektivni ugovori od 13.06.2017.godine eventualno usklade sa Zakonom o radu, nakon što Vlada pismeno dostavi svoje primjedbe teksta Kolektivnih ugovora koje smatra da nisu usklađeni, ali ne prihvaćamo jednostrani tekst „novog“ kolektivnog ugovora kojim Vlada i Ministarstvo žele odbaciti usuglašeni tekst. – poručuju iz Koordinacije Sindikata obrazovanja KSB.

Zaposleni u obrazovanju na području Kantona Središnja Bosna još od ljetos čekaju potpisivanje Granskog kolektivnog ugovora. Pregovora nema, a sud je u prosincu prošle godine zabranio najavljeni generalni štrajk prosvjetara.

Travnik-grad.info