Kod dvije osobe pronađena droga

0
150
Tijekom proteklog vikenda na području KSB prijavljeno je 14 krivičnih djela.

Dana 09. 03. 2018. godine oko 18,55 sati u ulici Kalinska, općina Novi Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB su u sklopu pojačanih aktivnosti koje se poduzimaju u cilju suzbijanja i sprečavanja zloupotrebe opojnih droga, izvršili kontrolu i pregled lica B.P. rođen 1995. godine iz Novog Travnika.

Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U suradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv navedenog lica se poduzimaju zakonske mjere i radnje, a po kompletiranju predmeta slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.“

U nastavku navedenih aktivnosti, dana 09. 03. 2018. godine u vremenskom periodu od 20,05 do 21,00 sati, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB, zajedno sa policijskim službenicima Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK/KSB, su na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili pretres stana na adresi Kalinska, općina Novi Travnik, koji koristi Z.B. rođen 1991. godine.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Po kompletiranju predmeta protiv navedenog lica biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.