Početna BIH Klub bosanskih studenata uz hercegbosansku šestorku: Zadužili su hrvatski narod u BiH

Klub bosanskih studenata uz hercegbosansku šestorku: Zadužili su hrvatski narod u BiH

0
“U iščekivanju sutrašnje presude Klub bosanskih studenata nada se samo jednom ishodu,a to je pravičan ishod, pravičan za sve nas znači samo oslobađajuća presuda za šestorku koja je zadužila cijeli hrvatski narod u BiH ali osobito Središnju Bosnu, kao i cijelu Republiku Hrvatsku”, rekao je za Dnevnik.ba, Ivan Kapetanović, predsjednik Kluba bosanskih studenata na Sveučilištu u Zagrebu.

Klub bosanskih studenata na Sveučilištu u Zagrebu prigodnim fotografijama i postom na Facebooku objavio je kako su “u mislima i molitvama s hercegbosanskom šestorkom”.

Predsjednik Kluba bosanskih studenata na Sveučilištu u Zagrebu, Fojničanin je, Ivan Kapetanović.

Kapetanović je u izjavi za Dnevnik.ba kazao kako je hercegbosanska šestorka zadužila Hrvate u BiH, osobito u Središnjoj Bosni.

“U iščekivanju sutrašnje presude Klub bosanskih studenata nada se samo jednom ishodu,a to je pravičan ishod, pravičan za sve nas znači samo oslobađajuća presuda za šestorku koja je zadužila cijeli hrvatski narod u BiH ali osobito Središnju Bosnu, kao i cijelu Republiku Hrvatsku”, rekao je Kapetanović.

Kapetanović je rekao i kako je “dosadašnje zanemarivanje ovog slučaja u javnostima, među Klubom bosanskih studenata, probudio još veću želju za istinom o ratnim zbivanjima u BiH, ali i opstansku hrvatskog naroda u BiH, s posebnim naglaskom na Središnju Bosnu”.

Inače, Klub bosanskih studenata (KBS) okuplja oko 150 studenata iz šireg područja Središnje Bosne, Livna, Kupresa, Bihaća, Sarajeva, Tuzle, Srebrenika i Bosanske Posavine.

R.I. / Dnevnik.ba