Početna BIH KATASTROFALNE POSLJEDICE: Obilna tuča potpuno uništila usjeve u Putišu, najviše štete kod...

KATASTROFALNE POSLJEDICE: Obilna tuča potpuno uništila usjeve u Putišu, najviše štete kod Marinka Badrova

0
Katastrofa – tom se riječju najkraće mogu opisati posljedice velikog nevremena koje je područje Busovače pogodilo u srijedu, 13. lipnja, u poslijepodnevnim satima i u kojem je tuča potpuno uništila usjeve i poljoprivredne kulture na širem području sela sjevernog dijela općine, najviše u Putišu i na Bakijama.

O žestini oluje i količini leda te o razmjerima štete najbolje svjedoče fotografije, na kojima se vidi da se led na pojedinim mjestima nije otopio čak ni nekoliko sati poslije.

– Većina područja naše mjesne zajednice teško je stradala, a štete će se, sasvim sigurno, zbrajati u desecima tisuća KM. Najteže su stradale Bakije gdje je šteta skoro stopostotna. Od feferona, malina, jagoda, šljiva i drugih kultura ove godine neće biti ništa. U spomenuto sam uložio dosta novca, truda i svakodnevnog rada nadajući se kako će ova godina biti povoljna i dobra za sve koji se bave poljoprivredom, izjavio je za naš portal vlasnik usjeva s fotografija Marinko Badrov, a u jedno i predsjednik ovdašnje mjesne zajednice.

– Jednako je i s vrtovima. Sve što je u njima raslo – rajčice, paprika, krastavci, sve je potučeno, dodao je Marinko.

On je danas, odmah nakon nevremena, sa susjedima obišao teren te o katastrofalnim posljedicama odmah izvijestio nadležne općinske i kantonalne službe uz nadu da će spomenuti prepoznati i imati razumijevanja za ovu ogromnu štetu koja je zadesila njegovu obitelj koja živi od poljoprivrede, ali i druge.

Pogledajte fotografije: