Josip Šakić pobjednik Uskrsnog turnira u tucanju jaja “Busovača 2019”

0
523
U Busovači je u ponedjeljak (22. 4. 2019. godine) održan veliki Uskrsni turnir u tucanju jaja „Busovača 2019“. I treće izdanje turnira održano je u hotelu “Tisa” u Busovači, a velika svadbena dvorana bila je i ove godine pretijesna da primi sve zainteresirane gledatelje ovog zanimljivog natjecanja.

Za natjecanje se prijavilo nešto više od 20 sudionika koji su se natjecali sistemom „dupla eliminacija“, a samo natjecanje je trajalo punih 7 sati. Svaki sudionik je mogao prijaviti 40 neobojenih jaja koja je natjecateljska komisija turnira najprije pregledala, a nakon tog na svako jaje je udaren i žig ovog turnira. U pojedinačnim srazovima natjecatelja do finala, svaki natjecatelj je imao po 7 odnosno po 5 jaja, a pobjednik tih duela je bio onaj kome je preostalo bar 1 jaje.

Četvrto mjesto na turniru osvojio je Marijan Blažević, a treće Dragan Blažević koji je u finalu svladao već spomenutog Marijana kojemu je ovo debitantski nastup. Velika borba viđena je u finalu u kojem su se sastali i favoriti ovog turnira Josip Šakić i Jozun Blažević. Šakić je u finalnu borbu “do posljednjeg jajeta“ ušao s jajetom više od Jozuna (36-35). U prvom dijelu vodio je suvereno Jozun Blažević, no nakon toga Josip Šakić s odličnom serijom sustiže Jozuna te prestiže slaveći na konačnu pobjedu i prvu titulu pobjednika na busovačkom turniru u tucanju jaja.

Nagrade i zahvalnice za sudjelovanje na turniru podijelio je organizacijski odbor turnira. Brojne goste u pauzama zabavljao je „Focus band“ iz Busovače, a direktan prijenos preko Facebook stranice portala grad-busovaca.com je išao za čitav svijet i ubilježeno je preko 20 tisuća pregleda.

Čestitamo!